KookJij

Haagse bluf met frambozen

Een heerlijk haagse bluf met frambozen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Haagse bluf met frambozen te bereiden

Pureer 100 gram van het fruit met het citroensap en zeef het. Vang het sap op in een brandschone mengkom. Druk met de bolle kant van de lepel zoveel mogelijk sap door de zeef. Voeg het eiwit en de suiker bij het sap en klop met een elektrische mixer zo lang tot het een roze schuim is dat in zachte pieken blijft staan. Dit kan wel tot 5 minuten duren. Verdeel de rest van het fruit over 4 glazen en schep hier het schuim op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lidy47

lidy47 zegt:
Dit is ook lekker met bessensap. 1 kopje bessensap, 1 kopje suiker en 2 of 3 eieren splitsen. Daar het eiwit van. En kloppen maar. Ook lekker bij vla.