Recept
« Terug naar recepten
					
						Gougère
						PT50M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gougère
Een heerlijk gougère recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 50 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Frankrijk
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									we4you2
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gougère te bereiden
Breng voor de soezen het water met zout en boter aan de kook. Roer de bloem er in één keer door zodat er een bal ontstaat. Roer er stuk voor stuk de eieren door tot er een glanzend deeg is verkregen. Hak de gruyère fijn met de staafmixer met hakmolen en roer de fijngemaakte kaas door het deeg. Spuit kleine soesjes in de vorm van een krans op een ovenplaat of zo u wilt al op een ovenvaste presenteerschaal. Bak ze af in een oven van 175 °C in circa 20-30 minuten. Maak intussen de bechamel: verwarm de melk met de ui, de peperkorrels, het laurierblad, zout en de nootmuskaat en laat dat enige tijd trekken. Maak een roux van de 30 gram boter en de 30 gram bloem en zeef de melk hierop. Blijf roeren tot de saus goed is gebonden. Roer de heel fijngesneden ham erdoor. Schep de vulling in het midden van de soezenkrans, bestrooi met fijngesneden peterselie en serveer meteen als voorgerecht. 
									
                    