KookJij

Gegratineerde cannelloni met prei en kip

Een heerlijk gegratineerde cannelloni met prei en kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegratineerde cannelloni met prei en kip te bereiden

Verwarm de oven voor op 200˚C.
Vet de ovenschaal in met boter of olie.
Maak de bechamelsaus door 40 gr. boter zachtjes in de pan smelten, niet bruin laten worden.
Dan steeds een beetje bloem erdoor roeren zodat je een glad mengsel krijgt, dit 3 min. al roerend garen.
Dan beetje bij beetje de melk toevoegen steeds blijven roeren en als alles erdoorheen is op smaak brengen met peper en zout.
Je kunt er evt. nog geraspte kaas doorroeren.
Snijd de kip in kleine blokjes en bak deze in de pan gaar.
Doe er de ui en prei bij en bak dit ± 10 min.
Voeg de helft van de saus toe en laat alles even doorkoken.
Breng op smaak met peper, zout en bieslook.
Kook de cannelloni 3 min. in ruim kokend water en spoel ze gelijk onder koud water.
Doe de vulling erin met de spuitzak en leg de cannelloni in de ovenschaal.
Schep er de rest van de saus over en bestrooi met geraspte kaas.
Dek af met aluminiumfolie en zet de schaal in de oven.
Laat de cannelloni in 35 min gaar worden, maar haal de laatste 5 min. de folie eraf.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst