Recept
« Terug naar recepten
					
						Gegratineerde cannelloni met prei en kip
						PT50M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gegratineerde cannelloni met prei en kip
Een heerlijk gegratineerde cannelloni met prei en kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Els Meeuwsen
								
																
									Bereidingstijd:
									 50 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gegratineerde cannelloni met prei en kip te bereiden
  Verwarm de oven voor op 200˚C.
Vet de ovenschaal in met boter of olie.
Maak de bechamelsaus door 40 gr. boter zachtjes in de pan smelten, niet bruin laten worden.
Dan steeds een beetje bloem erdoor roeren zodat je een glad mengsel krijgt, dit 3 min. al roerend garen.
Dan beetje bij beetje de melk toevoegen steeds blijven roeren en als alles erdoorheen is op smaak brengen met peper en zout.
Je kunt er evt. nog geraspte kaas doorroeren.
Snijd de kip in kleine blokjes en bak deze in de pan gaar.
Doe er de ui en prei bij en bak dit ± 10 min.
Voeg de helft van de saus toe en laat alles even doorkoken.
Breng op smaak met peper, zout en bieslook.
Kook de cannelloni 3 min. in ruim kokend water en spoel ze gelijk onder koud water.
Doe de vulling erin met de spuitzak en leg de cannelloni in de ovenschaal.
Schep er de rest van de saus over en bestrooi met geraspte kaas.
Dek af met aluminiumfolie en zet de schaal in de oven.
Laat de cannelloni in 35 min gaar worden, maar haal de laatste 5 min. de folie eraf.
									Vet de ovenschaal in met boter of olie.
Maak de bechamelsaus door 40 gr. boter zachtjes in de pan smelten, niet bruin laten worden.
Dan steeds een beetje bloem erdoor roeren zodat je een glad mengsel krijgt, dit 3 min. al roerend garen.
Dan beetje bij beetje de melk toevoegen steeds blijven roeren en als alles erdoorheen is op smaak brengen met peper en zout.
Je kunt er evt. nog geraspte kaas doorroeren.
Snijd de kip in kleine blokjes en bak deze in de pan gaar.
Doe er de ui en prei bij en bak dit ± 10 min.
Voeg de helft van de saus toe en laat alles even doorkoken.
Breng op smaak met peper, zout en bieslook.
Kook de cannelloni 3 min. in ruim kokend water en spoel ze gelijk onder koud water.
Doe de vulling erin met de spuitzak en leg de cannelloni in de ovenschaal.
Schep er de rest van de saus over en bestrooi met geraspte kaas.
Dek af met aluminiumfolie en zet de schaal in de oven.
Laat de cannelloni in 35 min gaar worden, maar haal de laatste 5 min. de folie eraf.
 
                    



 
					