KookJij

Gebraden kip met grove broodvulling en uiensaus

Een heerlijk gebraden kip met grove broodvulling en uiensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Monique Kemper
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebraden kip met grove broodvulling en uiensaus te bereiden

Verkruimel het brood grof met je vingers en doe dit in een grote kom. Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur en bak de ui hierin zo’n 5 minuten. Voeg de champignons toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg dit mengsel toe aan de kom met broodkruim. Meng er de citroenrasp, de salie, het ei en wat zout en peper door. Laat het broodmengsel afkoelen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Vul de kip met het volledig afgekoelde broodmengsel en bind de poten op met keukentouw. Braad de kip een kwartier met de borst omhoog. Verlaag de oventemperatuur tot 180 graden. Braad de kip nog drie kwartier, of tot het vlees gaar is: prik het dikste deel van de dij in met een satépen en kijk of er helder sap uitstroomt. Laat de kip na het braden nog 5 minuten rusten in de uitgeschakelde oven, met de ovendeur op een kier. Maak de saus circa 20 minuten voor de kip gaar is. Verhit een pan of koekenpan op matig tot laag vuur en laat hierin de uien 10 minuten goudbruin kleuren en karamelliseren. Strooi de bloem erover en roer 1 tot 2 minuten tot het mengsel bindt. Voeg de bouillon toe en laat de saus al roerend inkoken. Doe er naar smaak zout en peper bij en roer de room erdoor. Leg de gebraden kip op een schaal en schenk de jus uit de braadslee bij de saus. Serveer de kip met de bijgerechten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst