Recept
« Terug naar recepten
					
						Gebakken marsepein
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gebakken marsepein
Een heerlijk gebakken marsepein recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									-@ddie van den Heuvel
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									x personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											11
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Onbekend
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gebakken marsepein te bereiden
  Strooi wat poedersuiker op de werktafel om het plakken van de marsepein aan het werkvlak te vermijden.
Kneed de marsepein lichtjes tot een gladde massa.
Met behulp van een rolstok de marsepein op gelijke dikte uitrollen. Strooi ook op het marsepeinoppervlak een weinig poedersuiker.
Strijk met een mes gelijkmatige vierkanten of rechthoeken uit, of steek met behulp van fantasiestekers de gewenste figuurtjes uit.
Plaats de marsepeintjes op een bakplaat met aanti aanbaklaag of beboter een gewone bakplaat.
bak in een oven van 180 graden tot de randen lichtjes verkleuren.
Om de marsepein iets tegen uitdroging te beschermen kun je met een kwast een beetje eiwit op het oppervlak van de marsepein strijken.
Eventueel kan de marsepein na afkoeling voor de versiering gedeeltelijk in chocolade gedompeld worden.
									Kneed de marsepein lichtjes tot een gladde massa.
Met behulp van een rolstok de marsepein op gelijke dikte uitrollen. Strooi ook op het marsepeinoppervlak een weinig poedersuiker.
Strijk met een mes gelijkmatige vierkanten of rechthoeken uit, of steek met behulp van fantasiestekers de gewenste figuurtjes uit.
Plaats de marsepeintjes op een bakplaat met aanti aanbaklaag of beboter een gewone bakplaat.
bak in een oven van 180 graden tot de randen lichtjes verkleuren.
Om de marsepein iets tegen uitdroging te beschermen kun je met een kwast een beetje eiwit op het oppervlak van de marsepein strijken.
Eventueel kan de marsepein na afkoeling voor de versiering gedeeltelijk in chocolade gedompeld worden.
                    
Addie zegt:
Dit is natuurlijk een kwestie van smaak. Degene die ik heb laten proeven vinden het een geweldig koekje.
Kookgroet, Addie.