KookJij

Recept voor Gebakken eendenborst met appel-cranberrycompote, zwarte peper en citroentijm

Een heerlijk gebakken eendenborst met appel-cranberrycompote, zwarte peper en citroentijm recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Knack Weekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Snij de appels in dobbelstenen van 1 cm. Doe met de gedroogde cranberries in een pan en stoof tot compote met boter en suiker. Kruid met zwarte peper en licht met zout. Braad de eendenborsten rosé (ong. 6 min.) in boter en laat nadien 5 min. rusten op het werkvlak. Snij nadien in plakken.

Blus de braadpan met fijngehakte sjalot en droge witte wijn. Roer de braadsappen los en bevochtig met bruine fond. Laat inkoken tot sausdikte en kruid met peper, zout. Giet door een fijne zeef en werk af met verse citroentijm. Serveer alles samen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst