Recept
« Terug naar recepten
					
						Galete met ham, champignons en kaas
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Galete met ham, champignons en kaas
Een heerlijk galete met ham, champignons en kaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Ontbijt & Lunch - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Frankrijk
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									De complete keuken van Frankrijk
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Galete met ham, champignons en kaas te bereiden
 Verhit een grote koekenpan en vet deze in met een beetje olie of boter.
Giet er zoveel beslag in dat de bodem helemaal bedekt is met een dun, gelijkmatig laagje.
Giet een eventueel teveel aan beslag terug in de kom.
Bak op een matig vuur tot de crepe loslaat van de rand van de pan.
Draai de crepe om en bak de andere kant in één min goudbruin.
Leg de crepe op een bord, leg er een velletje bakpapier op (en op iedere volgende crpe)
en dek af met keukenfolie.
Bak met de rest van het beslag nog 5 grote crepes.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Smelt de boter in een koekenpan, voeg de champignons toe, breng ze op smaak met zout en peper en bak ze al roerend 5 min. tot al het vocht is verdampt.
Roer de room, de kaas en de ham erdoor.
Leg een crepe op het werkblad.
schep er ongeveer 1/6 deel van de vulling op en vouw de crepe in vieren.
Leg hem op een bakplaat en vul en vouw de resterende crepes.
Bak 5 min. in de oven en serveer meteen.
									Giet er zoveel beslag in dat de bodem helemaal bedekt is met een dun, gelijkmatig laagje.
Giet een eventueel teveel aan beslag terug in de kom.
Bak op een matig vuur tot de crepe loslaat van de rand van de pan.
Draai de crepe om en bak de andere kant in één min goudbruin.
Leg de crepe op een bord, leg er een velletje bakpapier op (en op iedere volgende crpe)
en dek af met keukenfolie.
Bak met de rest van het beslag nog 5 grote crepes.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Smelt de boter in een koekenpan, voeg de champignons toe, breng ze op smaak met zout en peper en bak ze al roerend 5 min. tot al het vocht is verdampt.
Roer de room, de kaas en de ham erdoor.
Leg een crepe op het werkblad.
schep er ongeveer 1/6 deel van de vulling op en vouw de crepe in vieren.
Leg hem op een bakplaat en vul en vouw de resterende crepes.
Bak 5 min. in de oven en serveer meteen.
                    
bertal zegt:
In het algemeen worden ze crepes genoemd, maar je hebt gelijk als je de verwschillen gaat noemen.
Crepes voor zoete en galete voor hartige, maar voor de goede lezer zal ik het aanpassen. ;)
m.v.g. Bert Allers