KookJij

Eendenborst met Gesucreerde 5 Kruidenpoeder

Een heerlijk eendenborst met gesucreerde 5 kruidenpoeder recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Jan A.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eendenborst met Gesucreerde 5 Kruidenpoeder te bereiden

1).De eendenborsten hebben aan één zijde nog een vel met vet daaronder. Snij met een scherp mesje een ruitjespatroon in het vet zonder het vlees aan te snijden.
2).Verdeel de kruidenpoeders en het zout over de 4 borsten en wrijf die goed in, speciaal aan de zijde van het ingesneden vel.
3).Zet de braadpan op het vuur en laat de bodem heet worden. Leg de eendenborsten met vel naar beneden in de pan en laat die 5 à 7 minuten zonder aan te raken braden, waardoor het vet wordt losgelaten en het vel knisperig wordt.
4).Daarna de borsten op de andere zijde leggen en nog 2 minuten na bakken.
5).Leg de borsten op een vleesplank bedekt met alu-folie en laat een 7 minuten rusten. Snij daarna met een vlijmscherp mes de borsten in niet al te dunne plakken.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er aardappelpuree bij en geglaceerde sperzieboontjes.
Het vet in de pan is tevens de jus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst