Geef er aardappelpuree bij en geglaceerde sperzieboontjes.
Het vet in de pan is tevens de jus.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Eendenborst met Gesucreerde 5 Kruidenpoeder
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Eendenborst met Gesucreerde 5 Kruidenpoeder
Een heerlijk eendenborst met gesucreerde 5 kruidenpoeder recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Vlees
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									China
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Jan A.
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Eendenborst met Gesucreerde 5 Kruidenpoeder te bereiden
  1).De eendenborsten hebben aan één zijde nog een vel met vet daaronder. Snij met een scherp mesje een ruitjespatroon in het vet zonder het vlees aan te snijden.
2).Verdeel de kruidenpoeders en het zout over de 4 borsten en wrijf die goed in, speciaal aan de zijde van het ingesneden vel.
3).Zet de braadpan op het vuur en laat de bodem heet worden. Leg de eendenborsten met vel naar beneden in de pan en laat die 5 à 7 minuten zonder aan te raken braden, waardoor het vet wordt losgelaten en het vel knisperig wordt.
4).Daarna de borsten op de andere zijde leggen en nog 2 minuten na bakken.
5).Leg de borsten op een vleesplank bedekt met alu-folie en laat een 7 minuten rusten. Snij daarna met een vlijmscherp mes de borsten in niet al te dunne plakken.
										2).Verdeel de kruidenpoeders en het zout over de 4 borsten en wrijf die goed in, speciaal aan de zijde van het ingesneden vel.
3).Zet de braadpan op het vuur en laat de bodem heet worden. Leg de eendenborsten met vel naar beneden in de pan en laat die 5 à 7 minuten zonder aan te raken braden, waardoor het vet wordt losgelaten en het vel knisperig wordt.
4).Daarna de borsten op de andere zijde leggen en nog 2 minuten na bakken.
5).Leg de borsten op een vleesplank bedekt met alu-folie en laat een 7 minuten rusten. Snij daarna met een vlijmscherp mes de borsten in niet al te dunne plakken.
                    