KookJij

Buideltjes van Paulus

Een heerlijk buideltjes van paulus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Buideltjes van Paulus te bereiden

Maak een beslag van de bloem, het zout, de eieren en de melk met behulp van een mixer. Roer ten slotte de theelepel olie erdoor en laat het beslag 30 minuten rusten. Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje en snij ze in stukjes van ca. 2 cm. Pel en snipper de sjalotjes en hak de peterselie fijn. Snijd de groene bladeren van de prei en blancheer ze in kokend water met wat zout. Spoel ze vervolgens af onder koud stromend water en snijd de bladeren in smalle linten van ca. 1 cm breed. Verhit telkens een scheut olie in een crèpepan en bak van het beslag dunne goudbruine crêpes. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de sjalotjes. Schep de paddenstoelen erdoor en bak ze even mee. Voeg de crème fraîche en de gehakte peterselie toe en breng op smaak met het citroensap, zout en peper. Schep in het midden van een flensje een bergje paddenstoelenragout en vouw het flensje dicht tot een buideltje dat vastgebonden wordt met een preilint. Serveer direct.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst