KookJij
Lees meer Lees minder

Recepten voor beleg op brood

Hier vind je leuke en lekkere recepten voor een goed belegde boterham, pistoletje, noem maar op. Van hartig, koud, warm tot zoet.

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Beleg recepten

    1. Ingredienten: 2 kg. harde echt groene tomaten (geen spoor van rijpen), 2 citroenen en 2 sinaasappels, 100 ml. water, 1,5 kg. geleisuiker (bijvoorbeeld Van Gilse), ± 50 gr. gember (vers of uit potje), evt. 150 à 200 gram rabarber
    2. Ingredienten: 5 mini broodjes met zaadjes, enkele schijven gerookte zalm:, mierikswortelpasta, sjalot, dille, roomkaas, dille, balsamico dressing, een stukje appel fijn gesneden, snoeptomaatje, erwtasperges, filet americain, sjalotje,...
    3. Een heerlijke snack voor bij de borrel, ook heerlijk op een sneetje wit- of roggebrood. Ingredienten: 1000 g leverworst (liefst van goede kwaliteit), 1 liter blanke natuurazijn, halve liter water, kruiden, zoals:, zout, handje hele zwarte peperkorrels, 6 pimentkorrels, 6 gedroogde Spaanse pepertjes, forse tl. jeneverbess...

    4. De bosbessen en braambessen zijn geplukt tijdens wandelingen in het bos. Thuis deze in porties ingevroren voor het geval voor een sausje of confituur. Ingredienten: 300 gr bosbessen, 300 gr braambessen, 400 gr rabarber, 1000 g fijne suiker
    5. Ingredienten: 150 gram Pied-de- Mouton, 150 gram cantharellen, 50 gram Hoorntjes van overvloed (Trompette de la mort), 200 gram eekhoorntjesbrood, 2 tenen knoflook, zout en peper naar smaak, scheutje olijfolie, klein klontje boter, sc...
    6. Ingredienten: - 1 kg rode besjes, - 1 kg rabarber, - 2 kg fijne witte suiker
    7. Ingredienten: 4 eieren, 4 el mayonaise, 1 el ketchup, 1 tl mosterd, 1 tl kerriepoeder, peper & zout
    8. Ingredienten: half turksbrood in twee snijden, 100 gr zalm, 100 gr kabeljauw, 100 gr zeewolf, 50 gr zeekraal, 50 gr lamsoren, halve rode ajuin, 2 teentjes look, paprikapoeder, currypoeder, peperbolletjes, dille, gemberpoeder, een flin...

    9. Broodje kippenragout Ingredienten: kipfilets, in blokjes, kippenbouillon, roomboter, bloem, mosterd, slagroom, zout, peper, champignons, olijfolie, peterselie, tijgerbroodjes
    10. Ingredienten: ½ à 1 koffielepel kaneelpoeder, 5 cl calvados, 1 citroen, 6 dikke appels (1,2 kg), 900 g ruwe rietsuiker
    11. Heerlijke rabarber uit eigen tuin, de galia meloen kan je natuurlijk vervangen door een andere soort meloen. De bereidingstijd is voor het koken van de con... Ingredienten: 500 gr rabarber, 500 gr galia meloen, 1 kg suiker
    12. Ingredienten: 2 eieren, 1 lente-ui of bosui, snufje zout, sambal peper mix (verkrijgbaar oa op de Zwarte Markt in Beverwijk) piri-piri en peper kan ook., italiaanse kruiden (basilicum, oregano en tijm), ketchup, geraspte kaas, 2 bruin...
    13. Ingredienten: - 3 sjalotjes, gesneden, - 0,7 ltr tomatensap (met zeezout), - 2 groentebouillonblokjes, - 2 eetlepels lavasblad, gesneden of 2 theelepels gedr., - 200 gram belegen kaas, - brood voor tosti’s, - olie om in te bakken

    14. Ingredienten: 2 el roomboter, 2 el bloem, 200 ml slagroom, 250 ml melk, 500 gr varkenslever, 2 uitjes, 2 eieren, 1 tl nootmuskaat, mespuntje met gemalen kruidnagel, zout en peper naar smaak
    15. Ingredienten: half Turks brood in twee gesneden, 300 gr kippenblokjes, 100 gr sojascheuten, een stuk rode paprika ringen, een stuk groene paprika ringen, 1 wortel in staafjes gesneden, een stuk rode ajuin ringen, coctail saus, kippenk...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  2. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  3. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  4. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  7. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  8. aspergebroodjes
    aspergebroodjes Categorie Warm
    Een lekkere snack óf lunchgerechtje. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  9. Pannenkoekjes met pekingeend
    Pannenkoekjes met pekingeend Categorie Vlees
    Pekingeend pannenkoekjes Pannenkoekjes met Pekingeend blijven mijn absolute favoriet bij de Chinees. In goede restaurants krijg je vooral het vel geserveer.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  10. Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus Categorie Vlees
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.