Recept
« Terug naar recepten
					
						Blauwe bessen pruimenjam met likeur (of sap)
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Blauwe bessen pruimenjam met likeur (of sap)
Altijd weer op zoek naar nieuwe combinaties en zo ontdekte ik deze
heerlijke variant.
Ik heb hier een XXL portie gemaakt omdat dit met (bijna) dezelfde moeite
gaat. Je kunt de hoeveelheden heel gemakkelijk halveren.
De verhouding die ik heb aangehouden is 1 suiker (geleisuiker speciaal) op
3 delen vruchten.
TIP: Als je liever geen alcohol gebruikt kun je dit vervangen door sap
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									1 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Brood - Beleg
 - > Ontbijt & Lunch - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Regionale
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Blauwe bessen pruimenjam met likeur (of sap) te bereiden
- Was de bessen en de pruimen en snij de pruimen in stukjes,schillen hoeft niet en doe ze samen in een grote pan.
 - Voeg het water en de likeur toe en breng dit geheel aan de kook.
 - Laat het ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken en voeg dan de suiker toe.
 - Nadat de suiker erbij gedaan is hoeft dit nog maar een paar minuutjes zachtjes te pruttelen zodat de suiker goed gesmolten en opgenomen is.
 - Schep, eventueel met behulp van een trechter, de jam in schone (gesteriliseerde) potten, draai het deksel er goed strak op en zet ze ongeveer 10 minuten op de kop.
 - Draai ze naderhand weer om en controleer of ze vacuüm zijn.
 - Bewaar de jampotten bij voorkeur op een koele en donkere plaats en als ze eenmaal geopend zijn in de koelkast.
 
                    