KookJij

Biologische tapas: Spinazie- ricotta pasta-rol en gegrillde aubergine laagjes met mozzarella

Een heerlijk biologische tapas: spinazie- ricotta pasta-rol en gegrillde aubergine laagjes met mozzarella recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Biologische tapas: Spinazie- ricotta pasta-rol en gegrillde aubergine laagjes met mozzarella te bereiden

Spinazie/ricotta pasta-rol
2 sjalotten fruiten met flink wat olijfolie, dan 1 teentje knoflook erbij en de pommodori’s. Dan met de basilicum 30-60 min zachtjes laten koken.
2 tenen knoflook en 3 sjalotjes zacht fruiten in olijfolie, dan de wilde spinazie erbij met wat zout en peper. Laat de spinazie slinken tot ongeveer driekwart, duw het dan door een vergiet zodat het vocht eruit lekt en doe de spinazie dan weer terug in de pan. Lepel dan de ricotta erbij, een beetje nootmuskaat erover en tenslotte het ei-geel erdoor roeren.
De verse lasagnevellen kort blancheren (1 minuutje) in kokend water met zout. Dan afspoelen met koud water en droogdeppen met een schone theedoek. Leg een beetje vulling erop en rol het pastavel er omheen. (Als je ook de aubergines hebt gemaakt, giet er dan ook nog wat van de tomatensaus over). Rasp er dan nog wat biologische Parmezaanse kaas over. Zet de rolletjes 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.

gegrillde aubergine laagjes met mozzarella
Snijd de aubergines in mooie plakken, maal er wat zout over om vocht te onttrekken aan de aubergine, laat dit 30 minuten staan. Dep de aubergines dan droog met een droge theedoek. Grill de aubergine in de grillpan met wat olijfolie ongeveer 2.30 minuten per kant. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn, want ze garen verder in de oven.
Snijd de mozarella in plakjes en leg ze op de plakken aubergine, dan nog een plak erop, een lik tomatensaus erover en de geraspte parmezaanse kaas erover. Garneer ze met wat verse gesneden peterselie en zet ze 10 minuten in de voorverwarmde oven van 220 graden.

TIP: Als je deze tapas van te voren maakt en in de koelkast bewaart, dan kun je ze in 25 minuten op 190 graden opwarmen in de oven.




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tania

Tania zegt:
Ik heb het misschien niet helemaal biologisch gemaakt maar de aubergine-mozzarellalaagjes waren lekker als bijgerecht. :)