KookJij

Appeltaart ondersteboven

Een heerlijk appeltaart ondersteboven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 110 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: recept 20 jr geleden gekregen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appeltaart ondersteboven te bereiden

In de kom doen: bloem, zout, 1 eetl suiker en 140 gram boter. Ei toevoegen.
Kneed het deeg tot samenhangende bal, laat ½ uur in de koeling rusten.
Intussen appels schillen en halveren, met citroensap besprenkelen.
In de bakvorm op matig vuur rest v.d.boter (50 gram) smelten.
Rest v.d.suiker erbij en lichtbruin laten kleuren (karameliseren).
Oven voorverwarmen op 200°C óf gasstand 4.
Appels dicht tegen elkaar in de vorm leggen.
Op zacht vuur ca 5 min.laten indampen.
Intussen aanrecht bestuiven met wat bloem.
Deegbal kneden.
Met deegrol uitrollen tot ronde lap ter grootte van bakvorm.
Vorm van vuur nemen.
Deeglap over appels leggen, voorzichtig randen naar binnen drukken.
In midden van oven 30 min gaarbakken.
Dan oven op 225°C (gasstand 5) zetten, dan nog 5 min. goudbruin laten kleuren.
Uit oven laten afkoelen. Met vochtige doek omwikkelen
Schaal op vorm leggen; beide keren.
Taart uit vorm schudden

Mijn kookverhaal (Barbara Metz-Saffrie)

Je kunt vóór het opdienen wat kaneel erover strooien.
Doe er evt slagroom bij.
Omdat ikzelf niet zo van een deegbodem houd, maak ik een cakebeslag (150 gr boter, suiker, bloem) en giet dat over de gekarameliseerde appels.Net zo smakelijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst