KookJij

Amandel cake

Een heerlijk amandel cake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 15 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: banketbakker henny
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Amandel cake te bereiden

Oven verwarmen op 170 graden.
Snijd de marsepein in dunne plakken.
Snijd de plakken in repen.
Snijd de repen in blokjes.
Suiker en boter met de vlinder luchtig kloppen.
Bloem en custard mengen en zeven.
Eieren één voor één aan in de boter weg kloppen.
Bloem en melk er door spatelen.
Vruchten doorspatelen.
Cakeblik goed invetten.
Cakeblik met bloem bestuiven.
Beslag in het cakeblik verdelen.
In het midden van de oven plaatsen en in 50 min bakken.
Daarna de oven op 190 graden zetten en nog 10 minuten in de oven laten staan.
15 min laten afkoelen.
Daarna lossen op een rooster.
Geheel laten afkoelen.

Mijn kookverhaal (Henny Lansink)

Zie ook mijn ander heerlijke cake's.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Banketbakker henny

Banketbakker henny zegt:
De marsepein gaat er in waar in de beschrijving staat van de vruchten doorspatelen.
henny

henny zegt:
Wanneer doe je de marsepein en amaretto in de cake, ik neem aan dat er geen vruchten ingaan, die staan niet bij de ingredienten:D