Recept
« Terug naar recepten
					
						Amandel cake
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Amandel cake
Een heerlijk amandel cake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Henny Lansink
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									15 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									banketbakker henny
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Amandel cake te bereiden
 Oven verwarmen op 170 graden.			
Snijd de marsepein in dunne plakken.
Snijd de plakken in repen.
Snijd de repen in blokjes.
Suiker en boter met de vlinder luchtig kloppen.
Bloem en custard mengen en zeven.
Eieren één voor één aan in de boter weg kloppen.
Bloem en melk er door spatelen.
Vruchten doorspatelen.
Cakeblik goed invetten.
Cakeblik met bloem bestuiven.
Beslag in het cakeblik verdelen.
In het midden van de oven plaatsen en in 50 min bakken.
Daarna de oven op 190 graden zetten en nog 10 minuten in de oven laten staan.
15 min laten afkoelen.
Daarna lossen op een rooster.
Geheel laten afkoelen.
 
										Snijd de marsepein in dunne plakken.
Snijd de plakken in repen.
Snijd de repen in blokjes.
Suiker en boter met de vlinder luchtig kloppen.
Bloem en custard mengen en zeven.
Eieren één voor één aan in de boter weg kloppen.
Bloem en melk er door spatelen.
Vruchten doorspatelen.
Cakeblik goed invetten.
Cakeblik met bloem bestuiven.
Beslag in het cakeblik verdelen.
In het midden van de oven plaatsen en in 50 min bakken.
Daarna de oven op 190 graden zetten en nog 10 minuten in de oven laten staan.
15 min laten afkoelen.
Daarna lossen op een rooster.
Geheel laten afkoelen.
Mijn kookverhaal (Henny Lansink)
Zie ook mijn ander heerlijke cake's.
									 
                    





 
					 
									
Banketbakker henny zegt: