KookJij

Wat een weertje!

Datum: 28 april 2011 Categorie: Kooktechnieken, Column, Eten en Drinken Reacties: 6

Ik denk dat het barbecueseizoen inmiddels overal wel uitbundig geopend is. Ik vraag me zelfs af of er tijdens het Paasweekend nog iets anders gegeten is. Nu zal niet iedereen 2 dagen lang gebarbecued hebben, want dat is misschien wat teveel van het goede. Niet voor mij hoor, ik vond het de eerste Paasdag heel gezellig in mijn eigen tuin met de familie en tweede Paasdag weer net zo leuk bij jou in de tuin. Want barbecueën is eigenlijk meer dan eten. Het is gezellig. Het is het vieren van het mooie weer en dat maakt het zo leuk. Alles bij elkaar was het gewoon een heerlijk weekend.

Ook de wijnproeverij was een succes. Natuurlijk spugen wij die wijn niet uit. Dat is het voordeel van de anti-kenners zoals wij. Wij proeven gewoon, vinden het lekker, minder lekker, heel lekker of helemaal niet lekker. Babbelen ondertussen over waarom de één van zoete wijn en de ander van droge wijn houdt. We kiezen, keuren, slikken gewoon alles door en proberen, als we alles al een keer geproefd hebben, de wijn die we het lekkerst vonden gewoon nog een keer om te kijken of we hem echt zo lekker vonden. Natuurlijk begint zo’n avondje al gezellig en wordt het, naarmate de avond vordert, steeds gezelliger. En dat komt gewoon omdat we alles doorslikken. Uitspugen, ben je helemaal gek, dat is zonde. En bovendien niet stemmingsverhogend.

Over een weekje wordt de bestelde wijn afgeleverd. Zullen we dan nog maar eens kijken welke we nu het lekkerst vonden, ook al heb ik mijn lief beloofd te wachten tot hij er ook is. Dat duurt nog even en we moeten toch zeker weten dat ik hem een glaasje van goede kwaliteit kan aanbieden? Dus één flesje moet wel kunnen toch? Gewoon om even na te genieten van dat fantastische Paasweekend?

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

spikeysmum

spikeysmum zegt:
Barbequeën bah!! Vooral als mensen houtskool of briketten gebruiken. Ik vind het stinken en het slaat me altijd op de adem. Mijn deuren en ramen gaan dicht als buren gaan barbequeën. Blijkbaar is er niemand die er eerlijk voor uit komt dat het stinkt. Je kunt ook lekker en gezellig in de tuin eten zonder al die stank. Wij hebben de barbeque al jaren geleden de deur uitgedaan. Liever bakken we ons vlees en/of groenten op de hete plaat. Daar hebben de buren geen last van en is net zo gezellig en lekker.
Anna

Anna zegt:
Inderdaad! En voor meneer de wijnboer ook veel beter als je het niet uittuft, want na al die slokjes kijk je niet meer op een tientje, haha!
En, spikesum, meningen verschillen nu eenmaal.
Bij bbq-en hoort(!) toch echt dat brandluchtje, zo ook een zwart stukje geblakerd vlees:p:p
Na het bbq-en hoort bij ons ook steevast het "fikkiestoken". Dat heeft zoonlief lang geleden in het leven geroepen en is bij ons gewoon traditie.;)
Groetjes,
Anna.:D
spikeysmum

spikeysmum zegt:
Ja Anna, en daarom vond ik dat ook mijn mening mocht geven. Woon jij ook in een woonwijk waar de huizen in een blok staan? Of woon je lekker achteraf? Zelf woon ik in een blok en als iedereen fikkie ging stoken zou het hier een bende zijn. Een beetje aandacht voor een ander kan geen kwaad. In mijn buurtje kan het fikkie stoken dus gewoon niet, traditie of geen traditie.
Anna

Anna zegt:
In zekere zin ben ik het met je eens, hoor! Als wij vermoeden dat er zekere buren last van ons gaan ondervinden, dan melden we dat vooraf, opdat ze de ramen even dichtdoen totdat de ergste rook weg is.
We leven in goede harmonie met al onze buren en dat wil ik ook graag zo houden!:D
spikeysmum

spikeysmum zegt:
Gelukkig doen onze naaste buren dat ook :D. Als ik ergens nog meer een hekel aan heb is het wel ruzie met de buren.:D. Het zijn schatten aan beide kanten. Ze lenen zelfs onze tuinstoelen als ze een feestje hebben.
Anna

Anna zegt:
Zo is het maar net!! Een goede buur is goud waard! Ook heel fijn met vakanties, dan zorgen we over en weer voor onze poezen. We lopen de deur niet plat bij elkaar, maar zo nu en dan mogen we graag met elkaar een drankje drinken in de tuin. Ook koken we wel eens voor elkaar, onze buurman maakt een onovertroffen Roti, heerlijk!:D:D

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten