KookJij
Lees meer Lees minder

Verhalen en gedichten

Op deze pagina vind je de leukste ingezonden (kerst) verhalen en gedichten. Je kunt natuurlijk altijd zelf een verhaal via het contactformulier sturen voor deze rubriek.

De Sint drinkt geen Ranja

De Sint drinkt geen Ranja

Datum: 2 december 2014 Categorie: Column, Verhalen en gedichten Reacties: 3

 Er wordt gefluisterd dat de Sint niet koken kan

zo drinkt hij ook nooit koffie of een kopje thee.

Nee, zijn baard wordt nat het zit de arme man niet mee.

Staat er wat op het vuur dan vat de mijter vlam.

Lees meer...

Weetjes

Datum: 5 oktober 2013 Categorie: Verhalen en gedichten, Wist je dat?, Eten en Drinken Reacties: 0

Niet alleen voor de smaak: handige trucjes met zout Bron: Huffington Post  © thinkstock. Zout is een uitzonderlijk veelzijdig mineraal. Hoewel we het voornamelijk inzetten om smaak te geven aan onze voeding, kan je er eigenlijk heel wat meer mee aanvangen. Handige trucjes met zout: 1. Kleurbehoud We blijven nog even in culinaire sferen. Wie bijvoorbeeld kookouder op een kamp is en kilo's aardappelen moet schillen, kan een grote emmer zoutwater naast zich zetten om de vers geschilde patatjes in te gooien. Zo worden ze niet bruin. 2. Dode huid & zweet Wie zichzelf af en toe verwent met een saunabezoekje, weet ongetwijfeld dat zout ideaal is om te exfoliëren. Scrubs op basis van zeezout zijn niet voor niets zo geliefd. Wist je dat zout ook perfect werkt als deodorant? Wie stinkende handen of voeten heeft, kan ze altijd inwrijven met een beetje zout om de dode huidcellen te verwijderen voor een fris, glad resultaat. Voeg gerust een paar druppeltjes essentiële olie toe, zoals citroen voor meer energie of rustgevende lavendel. 3. Jeuk Insectenbeten kunnen vreselijk jeuken. Dompel daarom een doekje onder in een mix van zout en water, en gebruik het als kompres om de huid...

Lees meer...

Leuk om te weten

Datum: 3 juli 2013 Categorie: Verhalen en gedichten, Eten en Drinken Reacties: 2

Stiekeme trucjes om meer bladgroenten te eten © thinkstock.   Gezond eten is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker als het op bladgroenten aankomt. Hoewel die vol gezonde voedingsmiddelen zitten, houden veel mensen niet van de smaak van spinazie, kool, enzovoort. Met een paar slimme trucjes kan je die bladgroenten toch in je maaltijden verwerken, zonder dat je ze smaakt. 1. Gebak Pureer groenten en voeg ze toe aan je muffins, luidt het advies van dr. Elisa Zied. Als je de groenten combineert met andere smaakvolle ingrediënten, zoals bosbessen of chocolade, zal je de spinazie niet eens proeven. Onthoud wel dat dit geen vrijgeleide is om alle muffins in één keer op te eten. 2. Eieren Dr. Elizabeth Ward zweert dan weer bij bladgroenten in omeletten, vooral met boerenkool is dat een goed idee. Die kan je makkelijk diepgevroren kopen en aan je eieren toevoegen. 3. Pasta De kans is groot dat jij je pasta enkel eet met wat vlees of vis, maar deze gerechten zijn ideaal om groenten aan toe te voegen. "Spinazie is bijvoorbeeld een goede keuze", weet Julie Upton. 4. Smoothies Fruitsmoothies zijn een ideale manier om je dag mee te beginnen, maar je kan daar ook groenten aan toevoegen. Denk aan spinazie of kool. "Een handvol bladeren...

Lees meer...

Met één hand in de keuken werken

Datum: 30 juni 2013 Categorie: Column, Verhalen en gedichten, Tips, Eten en Drinken Reacties: 1

Wanneer je door een kleine of grote ingreep aan je handen problemen hebt in de keuken, hier een tip om aardappelen te koken. Was de ongeschilde aardappelen en stoom deze. Laat de aardappelen een beetje afkoelen, zet een vork in de aardappel en ontdoe de aardappelen van de schil. Laat er puree van van maken of snij in schijfjes en bak de aardappelen. By: Tommeke alias Jeannine Van Immerseel...

Lees meer...

Recept gezocht

Datum: 5 oktober 2012 Categorie: Verhalen en gedichten, Vraagbaak Reacties: 3

Hallo, ik ben op zoek naar een recept van telefoe, ik weet niet of ik het goed schrijf, maar wie o wie kan me daar mee helpen. Alvast bedankt voor de moeite en tijd. Vriendelijke groet, Natascha. By: natascha...

Lees meer...