KookJij

Lente-uitjes bewaren!

Datum: 26 oktober 2012 Categorie: Kerstverhalen 2010, Tips, Eten en Drinken Reacties: 7

Regelmatig gebruik ik lente-uitjes in een recept. De éne keer geraakt het hele bosje op, de andere keer heb ik de helft over en bewaar ze dan in de groente-la van mijn koelkast. Maar steeds weer zijn ze na enkele dagen bleek en verwelkt, ook gewikkeld in nat keukenpapier helpt niet echt. Maar nu heb ik DE oplossing: Héél eenvoudig met de voetjes in een beetje koud water in een drinkglas! Duurt het gebruik te lang, gewoon het water verversen en onder de straal water even de "voetjes" met de handen schoonwrijven van eventuele afscheidingen van de lente-uitjes! En het groene bosje is ook nog mooi om naar te kijken! Kleine tip nog, wist je dat een lente-uitje in je gerecht, je helpt de vetten beter te verwijderen en zodoende een beetje voor je lijn zorgt?! Hopelijk hebben jullie iets aan deze tip! Fijn week-end en "kokkerel" ze goed!


By: Bovendeerd

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Derbyke

Derbyke zegt:
Een waardevolle tip, meestal gebruik ik de iets mindere uitjes in de soep. Maar ga je raad opvolgen ;-)
Merciekes, voor jou ook een goed weekend en wat kokkerellen betreft das is zeker geen probleem. Groetjes van ons 3tjes ;-)
:-)
Flavia

Flavia zegt:
Goede tip, bedankt. Ik heb nu wel een nieuwe koelkast met een crisp-lade en daar blijven de groenten veel en veel langer vers in, maar ik zal jouw manier zeker proberen.
gea

gea zegt:
Mooi: alweer een goede tip wb bewaren van verse dingetjes!

Bedankt!!!
En kook ze:)
irka

irka zegt:
Ik snij ze fijn en doe ze in een een bakje, neem dan uit wat ik nodig heb, doe ook zo met peterselie, dille enz .
Harry

Harry zegt:
Zo herkenbaar, dat ze verpieteren in de koelkast...
Ik zal dit ook eens proberen!
Amber Larsen

Amber Larsen zegt:
Wrijf de champignons met een vochtig doekje schoon en snijd ze, afhankelijk van de grootte, in vieren of in tweeën. Snijd de lente-uitjes over de hele lengte, inclusief het groen, diagonaal in fijne ringetjes en hak die fijn. Leg de champignons en de lente-uitjes in een schaal, voeg alle andere ingrediënten toe en roer het geheel goed door. Laat de champignons 5 minuten in de dressing marineren en roer het geheel opnieuw goed door. Wacht nog eens 5 minuten en roer weer goed door. De salade kan nu worden geserveerd.
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
De bos / lente-uitjes snijd ik in ringen en vries het in in een boterhamzakje of een klein plastic bakje en neem naar behoefte wat uit. Zo doe ik dat ook met de prei,paprika's, selderij en peterselie. Ook lomboks en madame Jeanette. Deze laatste snijd ik ook in ringen. Sinds kort doe ik ook champignons (schoonmaken, in niet té dunne plakjes), wat aangefruit, soms met, soms zonder, met een uitje. Maak ook zelf een boemboe voor nasi, bami, kip massala.... Idee?

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten