KookJij

Knuffelvoedsel

Datum: 9 maart 2011 Categorie: Vraagbaak, Eten en Drinken, Column Reacties: 14

Lieve vriendin,

Goh, was ik altijd in de veronderstelling dat die fokkerijen eenden hielden voor hun dons. Dat is wat ik waarschijnlijk wílde denken.

Ik zie jouw meiden inderdaad in staat om op de loer te liggen om de eendjes lokken en ze vervolgens uit te nodigen om toch vooral bij jullie te komen bivakkeren. Da's toch veel gezelliger dan met z'n allen in een vaak veel te klein schuurtje?

Als ik er zo over nadenk; heb jij gewoon een wildreservaat in je achtertuin.
Zwijntjes op de weg, bronsende herten in het bos en dan de eendjes nog.
Ik zal daar geen recepten van “neerpennen”, want niet iedereen zal dat mij in dank afnemen. Het knuffelgehalte is daar gewoon te hoog voor.

Bij ons in het gezin moest er ook allerlei gedierte gered worden. Zo ook Gerrit.
Gerrit vloog duidelijk in de weg toen ik met m'n karretje over de weg zoefde. Klets! Ik zag in mijn achteruitkijkspiegel dat het beestje wonderbaarlijk genoeg nog leefde en heb toen de achtervolging ingezet. Ik zal je de details besparen, maar het zal er voor buitenstaanders bijzonder grappig uitgezien hebben. Na dik een uur had ik het beestje te grazen en besloot hem bij Bobo, ons konijn, in te laten trekken om bij te komen. En wonder boven wonder konden we hem na een paar dagen weer de vrijheid geven.

Lange tijd kwam hij regelmatig even op de rand van onze schuur zitten, alsof hij wilde zeggen:”Bedankt voor de goede zorgen!”

Toen ik mijn huidige lief leerde kennen was ik ontzet over het feit dat er bij hun in het gezin met enige regelmaat een duifje verorbert werd. Barbaren, vond ik ze! Maar ja, dat heb je met duivenmelkers, schijnt. Als het er teveel worden, moet je wat, en zij vonden het een zonde om ze af te voeren. Dan maar de pan in.

Na veel aandringen ben ik overstag gegaan. Het rook toch wel erg lekker en met enige terughoudendheid heb ik tóch een stukje geproefd. En ik moet zeggen, het smaakte prima.
Wat voor mij een hoop goedmaakte, was dat deze beestjes een goed leven hadden gehad.
Dus geen eendje in de tajine, maar een duifje. Daar staat een heerlijk recept van op KookJij.

Zal ik die eens voor je maken?

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

derbyke

derbyke zegt:
Hallo Anna , ga mijn woefkes niet in zijtassen zetten hoor dan rijden ze liever mee in de cabrio .Alhoewel met een zijspan zou toch gaan hoor ...
Een zijspan is een aan een motorfiets gemonteerd wagentje, meestal voorzien van een zitplaats, maar dat soms ook dienst doet als bagageruimte. Dus uwe halve trouwboek kan ook mee met de motto en desnoods nog ne woef !!!En zijt er maar zeker van de terrasjes komen eraan .
Groetjes van ons 3 :);):p
Anna

Anna zegt:
Neeeeeeeeeee, geen woefkes in tassen, is naar:p En een motor met zijspan, mmmm..ik weet niet of het fijn is om je in zo'n bakkie te wurmen, al zou ik het graag eens willen meemaken om te ervaren hoe dat is.;);)
Zo ook een cabrio, ik heb al heel soorten en maten gehad van auto's, nog geen open dakkie;)Hoewel, ik heb ook ooit een dyana gehad, knaloranje, telt dat als cabrio?;)
Groetjes, en een heel fijn weekend!!:D:D
derbyke

derbyke zegt:
Nu je het zegt mijn eerste auto op mijn achttiende was ook een dyane maar een beige en fier dat ik was een auto met open dak wel in't stof ... toen kende ze het woord cabrio nog niet , en was alles nog met de hand bediend , nu op een knopje duwen en alles gaat vanzelf wat een vooruitgang en zelfs geen stoffen dak meer .
Als je na gaat waar is de goeie oude tijd naar toe !!!:)jong en ondeugend maar een fijne tijd .Voor jullie ook een fijn weekend en hopelijk zonnig om te gaan toeren ;);)
Anna

Anna zegt:
Ha, ha! Inderdaad, leuk die herinneringen aan die tijd. Zo had ik ook een solex, wat was ik er wijs mee;) Tot het moment kwam dat ik m'n vriendin niet meer kon bijhouden, die blerde rond op haar rode sparta.
Toen moest het echt een snellere worden;), toen maar een opgevoerde mobylette aangeschaft;)Toeren gaat denk ik niet lukken, nu nog druk met de laatste voorbereidingen voor het feest van zoonlief:D
Ik ga zo heeeeeel veel popcorn maken in de magnetron, nog nooit gedaan, dus duimen maar. (vind het zelf niet eens lekker:p)
Lieve, zonnige groet en een fijn weekend!;)

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten