KookJij

Hartige Sinterklaasbroodjes

Datum: 3 december 2014 Categorie: Recepten Reacties: 1

Het heerlijk avondje is gekomen en dat betekent voor velen vooral een heerlijke avond vol zoetigheid. Pepernootje hier, chocoladeletter daar, marsepein en speculaas. Maar het is ook leuk om iedereen te verrassen en eens iets heel anders voor te schotelen tijdens deze gezellige avond.

In Het grote Sinterklaas Kookboek van Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jagt staan wel 100 vrolijke recepten voor (en geïnspireerd door) Sinterklaas. Van schoencadeautjes tot klassieke gevulde speculaas, van discosuikerharten voor kids tot een Sintborrel voor de volwassenen. Er staan leuke ideeën in om op het heerlijk avondje bijvoorbeeld eerst met zijn allen om de tafel te gaan voor een pan hartige hachee of te genieten van lekkere Sint-tapas. Hartstikke leuk!

Ik het boek staat een origineel Sinterklaasrecept voor gezonde, hartige Sinterklaasbroodjes. Super simpel te maken en ze zien er ook nog eens heel vrolijk uit. Heerlijk als borrelhapje of bijgerecht. De kinderen kunnen ook heel goed meehelpen bij het bereiden van deze broodjes.

Sinterklaasbroodjes
Borrelhapje, 24 stuks

Ingredienten
3 trostomaten
4 eieren, hardgekookt
1 wit of bruin stokbrood
tube mayonaise
tube ketchup
2 eetlepels kappertjes, olijfjes of krentjes

Bereidingswijze 
Bereidingstijd: 20 minuten

Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Halveer elk partje in de breedte zodat je 2 mijtertjes krijgt. Snijd de eieren met de eiersnijder in de lengte in plakjes. Snijd het stokbrood schuin in 24 sneetjes. Leg de sneetjes brood op een grote schaal of plank.

Leg aan de onderkant van elk sneetje stokbrood een plakje ei als gezicht en baard. Leg aan de bovenkant van het ei een stukje tomaat als mijter. Spuit met mayonaise een kruis op de tomatenmijtertjes. Maak oogjes en een mond met de ketchup. Leg kappertjes, stukje olijf of krentjes op de oogjes.  

Meer inspiratie?
Een andere leuk recept uit Het Grote Sinterklaas Kookboek zijn deze Pietenpakjes

Klik hier voor meer informatie of het kopen van Het Grote Sinterklaas Kookboek. Natuurlijk helpt Gezond en Gewicht je ook graag aan een speciaal menu om gezellig, maar toch gezond en verantwoord te kunnen genieten tijdens deze feestmaand.

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Tanja

Tanja zegt:
Wat een leuk idee! En zo makkelijk te maken. Dit maak ik zeker op het heerlijke avondje voor de borreltijd achteraf! Heel leuk en lijkt me ook heel lekker.

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten