KookJij

Goed Gevoel Voedsel.

Datum: 3 maart 2011 Categorie: Column, Algemeen Reacties: 0

Onderzoek heeft aangetoond dat de manier waarop voedsel wordt bereid, effect heeft op de voedingswaarde ervan. Ook hoe we eten en hoe we over eten denken, beïnvloedt de manier waarop we ons voedsel verwerken.Is het niet mogelijk dat voedsel de energie en het gevoel dat wij het geven, ontvangt en aan ons teruggeeft?In oude wijsheden wordt voedsel gelinkt aan het geestelijke. Voedsel zit vol leven en gééft leven, zowel psychologisch als spiritueel.In deze hectische tijden wordt voedsel puur alleen gezien als brandstof voor het lichaam.Het is dus niet zo vreemd dat er tegenwoordig steeds vaker voedingsgerelateerde aandoeningen voorkomen als boulimia, anorexia en suikerziekte.

Het lichaam is het huis voor onze ziel, zoals op spirit4u.nl te lezen is. Daar moet dus goed voor gezorgd worden.Heb je daar advies of begeleiding bij nodig, kun je te allen tijde rekenen op de hulp van de voedingscoaches van spirit4u, zij staan graag voor u klaar.

Voedsel heeft invloed op hoe wij ons voelen en op de gemoedstoestand.Gebleken is dat de kans op depressies door een mediterraans dieet met 30 procent wordt verkleind.Ook is het essentieel de maaltijd met veel aandacht en liefde te bereiden en het zo ook op te eten.Probeer het zelf maar uit; maak hetzelfde gerecht de volgende keer heel snel en zonder er al veel bij na te denken klaar en eet het in korte tijd op. Je zult het verschil proeven.Dus laten we er met z'n allen voor zorgen dat ons lichaam van de, oh zo noodzakelijke kracht kan profiteren en dus bewuster om te gaan met de maaltijden die wij bereiden.

Eet smakelijk!

Anna Koudys.

KookJij.

 

 

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten