KookJij

Gezonde tussendoortjes voor mee naar school

Datum: 9 oktober 2015 Categorie: Eten en Drinken, Tips Reacties: 0

In een eerder blog gaven wij al inspiratie voor leuke en gezonde ideeën voor voedzame en lekkere lunches voor kinderen om mee te nemen naar school. Op veel Nederlandse scholen is het bovendien de gewoonte om halverwege de ochtend en tussen de middag iets kleins te eten en te drinken. Vaak wordt er gekozen voor een ligakoek, ontbijtkoek of een leuk kinderkoekje met een pakje drinken of yoghurtdrink. Allemaal producten met suiker als hoofdingrediënt. Hier wordt simpelweg voor gekozen uit gemakzucht en omdat er een gebrek aan ideeën is voor iets beters. Met de tips van KookJij geef je je kinderen elke dag weer iets anders, gezonds en bovendien lekkers mee.

 

Gekleurd frietje

Kinderen zijn natuurlijk gek op friet! Wat dacht je van gekleurde frietjes mee naar school. Snijd reepjes van bijvoorbeeld komkommer, wortel, paprika en selderij in even lange en dikke stukjes en geef ze mee in een leuk bakje of puntzakje.

Cakeje

Welk kind wil er nu geen cakeje mee naar school. Vul een papieren of plastic (handig om her te gebruiken) muffinvorm met een variatie aan nootjes en rozijntjes. Voorkom dat de nootjes er halverwege de dag al uitvallen door er een stukje huishoudfolie overheen te spannen.

Fruit saté

Snijd verschillende soorten fruit in kleine stukjes. Neem een satéprikker en prik hier de stukjes fruit in een gevarieerde volgorde aan. 

Appelrondjes

Appelpartjes kennen we natuurlijk allemaal. Maar wist je dat een appel ineens heel anders kan smaken als deze er anders uitziet? Neem een appelboor en verwijder het klokhuis, snij in plakjes en besprenkel deze met een beetje citroensap. Je kunt de appelrondjes ook besmeren met wat notenpasta of bestrooien met wat kaneel.

Smoothies

Smoothies zijn de ideale manier om een hoop ongebruikt fruit op te maken. Een banaan met bruine plekjes of een appel met een klein zacht plekje stukje zal niet worden snel worden aangeraakt door je kinderen maar smaakt nog hartstikke lekker in smoothies. Pureer al het fruit in een blender of slowjuicer en verdun het geheel met yoghurt of kokosmelk. Het resultaat? Een heerlijk tussendoortje.

Minibolletje

Een mini mueslibol of krentenbol met halvarine is een gemakkelijke en snelle manier om je kinderen toch iets gezonds en lekkers mee te geven.

Oosterse invloeden

Rozijnen, abrikozen, vijgen, appelstukjes, pruimen, ananas en nog veel meer fruitsoorten zijn allemaal gedroogd te koop. Een lekker zoet maar ook verantwoord tussendoortje.

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten