KookJij

Donderdag komkommerdag

Datum: 25 september 2009 Categorie: Verhalen en gedichten, Column Reacties: 1

Vanmorgen is er een lief mailtje van Anna. Eigenlijk een mysterieus stukje tekst als de context ontbreekt. Ha meneer Cor ;) Alles ok? Hoe vond je het stukkie van mijn tante! Graag wil ik er weer wat van jou op zetten. Heb je nog iets in voorraad? We zijn weer met leuke dingen bezig, het gaat snel, maar leuk! Leg het wel uit bij een bakkie. Zeg jij maar wanneer, weer even bijpraten. Ruud vroeg me of je nog duiven kwijt moest. Niet mijn ding hoor!. Hoop weer van je te horen. Groetjes, Anna.

Anna is een oud-leerling van me. Ze wil dus een column of gedichtje voor haar site en dat mag zijdelings iets met koken en recepten van doen hebben. Wel wat problematisch want zo’n kookkunstenaar ben ik niet. De aardappels gaan aan gort, de spaghetti kookt over, heeft geen bite en in het inktzwart geworden vet pruttelt verkoold vlees.

Op culinair gebied ben ik een brokkenpiloot en bovendien heb ik op deze mooie wat melancholieke herfstdag helemaal geen inspiratie. Dus struin ik het internet maar af op zoek naar iets waarmee ik een eet- stukkie schrijven kan. Daar vind je een keur aan ingrediënten, je leert iets en komt wat aan de weet: Pap en Pudding bijvoorbeeld is een popgroepje. Dat wordt dus het nagerecht, kan niet missen. We vinden met ons gegoogle dat er een Theatergroep Witlof bestaat, maar er is meer tussen zon en aarde op het internet. Er bestaat een Spinazieacademie. Je hebt het poppentheater Peterselie. Paprika is een sciencefictionfilm waarbij iemand er zo te zeggen in slaagt actief aan iemands dromen deel te nemen. In - Spakenburg- Bunschoten woont de uitgebreide familie Koelewijn en Sprot is een visje dat erg geschikt is als borrelhapje.

Zo kan ik wel een gevarieerd programma met diner, of warm- en koud buffet na, bekokstoven en samenstellen. Alles wat we in de zoekmachine verder nog intikken levert verassende hits: reuzel, appel, pruim, kaas, kalf baars,kool, lam, peper, moes, kapucijners en mosterd.

Drs. Peper kan een woord van welkom doen, en Ds Pruim mag een ogenblikje stilte vragen, vooraf een glas koelewijn, dan het hoofdgerecht met eigenheimers, witlof, peterselie en paprika of spinazie met sprot naar keuze tenslotte pap en pudding na.

Of Anna van de kook raakt als ik haar dit per omgaand mail, weet ik niet zeker. We zullen het beste er maar van hopen.

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

mia7

mia7 zegt:
Of ging Anna over de kook:D

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten