KookJij

De lekkerste foodfestivals van deze zomer

Datum: 7 juli 2015 Categorie: Eten en Drinken, Inspiratie, Tips Reacties: 1

De lezers van Kookjij zijn natuurlijk gek op eten en drinken. Zelf koken is ontzettend leuk, maar soms is het fijn om buiten de deur te genieten van lekker eten en drinken. Ook deze zomer vallen fans van foodfestivals weer met hun neus in de boter.

Het wordt goed toeven in culinair festivalland: van foodtrucks aan de hippe Amsterdamse NDSM-werf tot het immens populaire Haarlem Culinair met lekkers uit eigen stad, liefhebbers kunnen hun hart ophalen met alles wat er geserveerd wordt. In mei en juni zijn er al wat heerlijke foodevents voorbij gekomen, maar gelukkig hebben juli, augustus en september nog genoeg lekkers voor ons in petto. Een paar favorieten uitgelicht

 

TrekFoodtruck festival Trek

Waar dit rondreizende festival vorig jaar nog in 2 steden georganiseerd werd is het dit jaar beurt aan maar liefst 8 steden! 5 zijn er inmiddels geweest, maar Trek strijkt dit jaar nog neer in Den Bosch, Amsterdam en Den Haag. Verwacht veel foodtrucks, een fijne sfeer, entertainment voor kids en veel mensen die gek zijn op lekker eten. Leuk detail: in alle steden is een centraal stadspark het decor voor dit smakelijke evenement.

Waar & wanneer:
10 t/m 12 juli - Paleiskwartier, Den Bosch
17 t/m 19 juli - Amstelpark, Amsterdam
10 t/m 13 september – Westbroekpark, Den Haag

Toegang: gratis

www.festival-trek.nl

 

De Parade

Parade

Hoewel de Parade een cultureel event is staat het bekend om zijn heerlijke eten & drinken. Tussen de theatershows door geniet je 

van duurzaam eten; van kleine hapjes tot uitgebreide diners.

Waar & wanneer
17 juli t/m 2 augustus – Moreelsepark, Utrecht
7 t/m 23 augustus - Martin Luther Kingpark, Amsterdam

Toegang: €7,50

www.deparade.nl

 

Amsterdam Kookt

Amsterdam kookt

Amsterdam is deze zomer een nieuw foodfestival rijker. Het music & food festival ‘Amsterdam kookt’ staat 4 dagen lang bol van culinair en cultureel genieten. Exclusieve foodtrucks, optredens van artiesten zoals de Handsome Poets en verschillende kookworkshops en demonstraties is wat je kan verwachten aan de NDSM-werf. Een must voor iedereen die van het bourgondische leven houdt!

Waar: NDSMwerf - Amsterdam

Wanneer: 30 juli t/m 2 augustus

Toegang: gratis

www.amsterdamkookt.nl

 

Haarlem Culinair

Dit populaire culinaire event vierde vorig jaar haar 20ste verjaardag en is daarmee een van de oudste culinaire festivals die ons land rijk is. Naast het eten van diverse Haarlemse restaurants vind je er verschillende markten, zoals de biermarkt en de slowfoodmarkt.

Waar: Grote Markt in Haarlem

Wanneer: 6 t/m 9 augustus

Toegang: gratis

www.haarlemculinair.nl

 


Preuvenemint

Preuvenemint

Het Preuvenemint is, naast Haarlem Culinair, een gevestigde naam in culi-land. Al 33 jaar (!) wordt Maastricht in de laatste week van augustus omgetoverd tot een paradijs voor liefhebbers van goed eten. Burgers, tapas, lokale bieren, Chinees streetfood, Caribische groenten… Je kunt het zo gek niet bedenken of het Preuvenemint heeft het. Tip: boek een hotel in de buurt en maak er een smakelijk weekend van.

Waar: Vrijthof in Maastricht

Wanneer: 27 t/m 30 augustus

Toegang: gratis

www.preuvenemint.nl

 

bacchus

Bacchus wijnfestival

In 2014 werd dit festival voor het eerst georganiseerd en het is zo’n succes geworden dat het in september van dit jaar dunnetjes overgedaan wordt. We hebben het hier over Bacchus, Amsterdam’s eerste echte wijnfestival. Proeven, ruiken, beleven en shoppen: wanneer je van een wijntje houdt ben je hier aan het juiste adres. De organisatie heeft veel geleerd van de eerste editie, en heeft dit jaar voor onder andere meer zitplekken en gratis WC’s gezorgd om het de bezoekers nog meer naar de zin te maken.

Waar: Amsterdamse Bos (ter hoogte van de Bosbaanweg) in Amstelveen

Wanneer: 4 t/m 6 september

Toegang: €15,- (een ‘dik voor mekaar’ ticket kost €50,- en daar zit naast entree ook een glas wijn en 20 consumptiemunten bij in)

www.bacchuswijnfestival.nl

 

bierfestival amsterdam

Bier West

Een dag die compleet in het teken staat van bier: een paradijs op aarde voor echte liefhebbers. Eind september strijkt Bier West neer in Amsterdam, waar naast heel veel mooie speciaal bieren uiteraard ook goede hapjes, BBQ gerechten en live muziek aanwezig zijn.

Waar: Erasmuspark – Amsterdam West

Wanneer: 20 september

Toegang: gratis

www.bierfestival.amsterdam

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Nadine

Nadine zegt:
Lepeltje Lepeltje hoort ook zeker in dit rijtje thuis. Een aanrader voor wie nog naar een leuk food festival wil!

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten