KookJij

Dé zomer drankjes van 2015

Datum: 30 juni 2015 Categorie: Eten en Drinken, Inspiratie, Tips Reacties: 2

De zomer is weer officieel begonnen. Daarmee is de tijd aangebroken van lange zomeravonden genieten van een picknick en heerlijk samen barbecueën. Daar horen natuurlijk heerlijke drankjes bij. In deze blog lees je alles over dé zomerdrankjes van 2015.

 

Gin & Tonic

De populariteit van dit drankje is in de afgelopen jaren flink gegroeid. Ook dit jaar is de frisse combinatie van gin en straffe tonic niet weg te denken bij een zwoele zomeravond. Gin Tonic is een echte klassieker onder de mixdrankjes en kent een eenvoudige basis (lees: in een handomdraai te maken). Waar we vorig jaar nog genoegen namen met dit tikkeltje bittere drank in zijn eenvoud met komkommer en limoen, gaat onze voorkeur dit jaar uit naar originele smaakmakers zoals jeneverbes en peperkorrels.

 

Blueberry Gin

Met gin zit je dit jaar sowieso wel goed. Naast de klassieke G&T zien we dit jaar ook steeds meer Gin gecombineerd met blauwe bessen sap. De zoete smaak van de blauwe bes combineert heerlijk met de smaak van gin. Tip: doe er een muntblaadje bij voor een verfrissend effect.

 

Tinto de Verano

Tinto de Verano is de Spaanse benaming voor ‘zomer-rode wijn’. Dit drankje is slechts een kleine stap verwijderd van sangria (die overigens ook weer op zijn retour is) en is in Spanje al razend populair. Het recept is simpel: Koolzuurhoudend water + smakelijke wijn = GENIETEN!

 

Gember

Goed nieuws voor de gember fans onder ons. Deze zomer zijn ginger-ale en ginger bier dé mixers voor een verfrissend drankje! Beide zijn een lekkere variatie op tonic en ideaal te combineren. Zo is voor de zoetekauwen onder ons een mix van Amaretto en ginger-ale perfect. Voor de mensen die liever voor iets sterkers gaan zijn whisky/Ginger-ale of tequila ginger heerlijk tijdens warm weer, en helemaal hip!

 

Verse thee

Liever alcohol vrij of is er een BOB? Deze zomer is verse thee helemaal in! Verse theeën zijn niet alleen ontzettend lekker, ze zijn ook een perfecte dorstlesser. Deze zomer gaan de zakjes dus de deur uit en maken we plaats voor een thee-ei.

Liever toch iets anders? Op KookJij vind je de lekkerste online recepten voor heerlijke zomerse drankjes.

 

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Nadine

Nadine zegt:
Leuke zomerdrankjes! Komt de komende dagen goed van pas!
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dát zijn nog eens heerlijke verfrissende drankjes! Heerlijk voor de komende, tropische dagen :-)

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten