KookJij

Daar is hij dan. Jaspers eerste column

Datum: 19 oktober 2008 Categorie: Prijsvragen, Column Reacties: 3

Daar is hij dan. Jaspers eerste column. Een hoop ik voor de lezer vermakelijke, inspirerende en vooral ook lekkere column. Geschreven door een kok, ikzelf, met een eigen kook filosofie en kijk op eten. Waarschijnlijk in sommige dingen niet erg origineel, want ja ik kook ook graag met verse biologische en eerlijke seizoensproducten. Eén ding heb ik wel, en dat is een enorme berg passie voor koken. Niet alleen het opeten maar ook het serveren van eten, het koken, het lezen over eten, het praten, het lesgeven het bestuderen van eten, kortom alles waar eten voorkomt is voor mij gesneden koek. De komende tijd zal ik een column schrijven waarin ik een vraagstuk behandel waaraan ik een recept koppel.
Het eerste recept is het moeilijkste recept wat ik jullie zal geven.
Ingrediënten

 • Durf
 • Kennis
 • Proeven
 • Less is more
 • Leverancier

  Misschien een vreemd recept zult u denken maar hij is zo waar als een koe. Durf is de durf om te koken op gevoel, zonder receptuur, de sleutel van uw eigen kookstijl. Kennis is de know how hoe om te gaan met producten. Proeven is noodzakelijk, alleen dan weet je of het lekker is wat je maakt. Gebruik niet teveel ingrediënten door elkaar en last but not least haal je producten bij een goed leverancier.

  Mix deze ingredienten naar eigen inzicht en u zult een wereldkok zijn.
  Laat deze ingrediënten lekker koken, voor sommige versies is de kooktijd langer dan de andere maar het resultaat mag er zijn!

  « Terug naar overzicht

 • Reacties op dit blog

  irma v hetten

  irma v hetten zegt:
  Hallo jasper,ja als je het zo bekijkt klopt het helemaal,alleen weet je niet de kooktijd van alle recpten,maar ik durf het wel, etc.
  mdc

  mdc zegt:
  Hallo Jasper,
  Geniaal!!:p
  Heb ik in een USA kookboek gevonden,is niet zeer moielijk.
  Frienship
  1 cup Greetings
  1/2 Cup Smiles
  1 Large Hanshakes
  2/3 Cup Love
  1tsp Sympathie
  2 cup Hositality
  Cream Greetings and Smiles thoroughly,then add Handshakes, beaten separately.Add Love slowly. Sift Sympathy and Hositality,fold carefully. Bake in a moderate room. Serve to all, friends and family.

  Groetjes
  martine
  liske

  liske zegt:
  Hoi Jasper. Jouw eerste recept is denk ik niet voor iedereen zo moeilijk! Ik ga dit wel redden denk ik zo. Ik kijk uit naar jouw volgende columns en wens je veel succes!

  Reageer op dit blog

  Uw bericht mag nog tekens bevatten