KookJij

Barbeque buffet

Datum: 19 maart 2013 Categorie: Tips, Oproepjes, Eten en Drinken Reacties: 4

Mijn zus en ik willen binnenkort een familiebarbeque organiseren. Voor de kids willen we een spellenparcours doen en daar aan vast een prijsje voor de winnaar. Omdat alle leeftijden vertegenwoordigd zijn, willen we een soort buffet maken, met voor elk wat wils. De jongste is een jaar of drie en de oudste 81. We denken aan: verschillende soorten brood, salades, sausjes, vlees en vis en natuurlijk de nodige drankjes. Hebben jullie nog (andere) suggesties? Alle tips zijn welkom!

By: Liske

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

monique

monique zegt:
Gepofte aardappels in alufolie doen het altijd goed bij jong en oud, eventueel de aardappel met een appelboor doorboren en in het gat spek of kruidenboter en knoflook doen en dan in folie inpakken.
Voor kids: een komkommer waarvan je van de top een drakenhoofdje hebt gesneden, volzetten met prikkers met blokjes kaas en een worstje, oogt leuk en is lekker.
Wat ook leuk uitziet is een meloen doormidden snijden, het vruchtvlees met een ijsschep eruit halen, mengen met verse munt en terug in de schil doen zodat je de schil als serveerbak gebruikt.
Wat ik zelf vaker doe bij een bbq: een aparte hamburger afdeling waar iedereen z'n eigen broodje belegd, succes verzekerd bij jong en oud.
Je kan dan eventueel kiezen voor minihamburgers om het niet al te machtig te maken met al het overige lekkers!
Liske

Liske zegt:
Monique: Hartelijk dank voor de goede ideeën! Vooral die van de meloen en de aardappel en hamburgertjes vind ik super! De drakenkop lijkt me wat moeilijker, eerst oefenen!
monique

monique zegt:
De drakenkop is heel simpel: je snijd aan de top dan de komkommer gewoon een cm of 2 in, dan heb je de bek al, als je het een beetje puntig insnijd dan heb je al een stoere bek hihi, voor de oogjes kan je eventueel rozijntjes gebruiken of 2 kruimeltjes worst, de tong snijd je uit een restje kaas en die duw je in de "bek" en de rug zet je vol met prikkers met kaas en worst, zodat de punten van de prikkers nog uitsteken! Oortjes kan je eventueel maken van het restje komkommer dat je uit de bek snijd, op de kop een sneetje maken en 2 puntjes erin steken!
Christien van Driel

Christien van Driel zegt:
Met name voor kinderen zijn cupcakes een groot succes. Je kunt ze op alle mogelijke manieren decoreren. Zelf heb ik ze verleden week gemaakt voor een gezelschap dat ook wat leeftijd betreft zeer uiteenliep. Van 2 tot 80. Bij AH kocht ik decoraties in de vorm van Winnie de Pooh. Ook Xenos heeft hartjesdecoraties. Eerst trouwens de cakejes met chocoladesaus overdekken. Repen smelten, erop kwasten, laten harden en dan de decoraties erop.
Je hebt allemaal hartige dingen, dan is zoet ook best lekker. En het staat zo leuk op een uitgebreide tafel.

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten