KookJij
Lees meer Lees minder

Algemeen

Opzoek naar goede tips, kooktechnieken, inspiratie en colums? Elke week worden er diverse nieuwe items toegevoegd.

Bierbrouwen voor dummies

Bierbrouwen voor dummies

Datum: 15 maart 2018 Categorie: Algemeen, Eten en Drinken, Tips Reacties: 4

Bierbrouwen, een lastige maar onwijs leuke hobby. Ik ben er mee begonnen nadat wij een brouwpakket hebben gekocht bij Just in Beer in Groningen. En nu een blog over mijn eerste ervaringen met het bierbrouwen.

 

Lees meer...

Eet, geniet en blijf gezond

Datum: 18 november 2014 Categorie: Algemeen, Even voorstellen.. Reacties: 2

Koken is helemaal hot! Er worden de mooiste kookboeken uitgegeven, er zijn tal van kookprogramma’s op televisie, dieetgoeroes duiken overal op en superfoods zijn niet te ontwijken. Ondanks dit alles blijft voor vele vaak de vraag: Hoe kan ik nu lekker blijven eten en op gewicht blijven?

Lees meer...

Verrassende snackballetjes

Datum: 3 oktober 2013 Categorie: Algemeen, Recepten, Eten en Drinken Reacties: 1

Ideaal om bij een feestje op tafel te zetten: snel klaar en verrassend lekker! Aantal personen: 4  Voorbereidingstijd: 25 minuten, inclusief 15 minuten in de koelkast Totale tijd: 30 minuten Ingrediënten: 50 gram gezouten pistachenoten, gepeld 75 gram geitenkaas 25 gram roomkaas naturel Voorbereiding Rooster de pistachenoten lichtjes in een kleine koekenpan op middelhoog vuur totdat ze de geur van geroosterde noten beginnen te verspreiden, ongeveer 4 minuten. Hak de pistachenoten vervolgens fijn en laat ze afkoelen. Meng de geitenkaas met de roomkaas in een kommetje. Maak van het kaasmengsel 12 kleine porties op een bord met bakpapier bekleed en laat het een kwartier in de koelkast staan. Rol de kaas in balletjes en rol deze vervolgens door de fijngehakte noten. Vervolgens kunnen ze geserveerd worden of 1 dag bewaard worden in een afgesloten bakje in de koelkast (al verliezen de noten dan hun knapperigheid). Variatie Om ze iets zoeter te maken kun je een paar fijngehakte gedroogde cranberry’s toevoegen aan het kaasmengsel.   Koken met noten en amandelen Noten en amandelen kunnen als snack gegeten worden, meestal zijn ze dan geroosterd, en ze worden ook veel gebruikt als smaakmaker in bakproducten of gebak. Maar noten en amandelen kunnen ook heerlijk (en gezond!) zijn in salades, sauzen, stoofschotels en andere gerechten. Naast een lekkere ...

Lees meer...