Recept
« Terug naar recepten
					
						Zoete aardappel gratin
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Zoete aardappel gratin
De zoete aardappel (ook wel bataat genoemd) is een gezond alternatief op
de gewone aardappel. Hij leent zich ook prima om er een heerlijke
aardappel gratin mee te maken. Ik heb de proef op de som genomen en dit
was het resultaat.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Groenten
 - > Bijgerechten - Overig
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Zoete aardappel gratin te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
 - Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes, snij de ui in halve ringen.
 - Verdeel de helft van de aardappelschijfjes in een ovenschaal en doe er de helft van de ui bovenop. Doe er dan de tweede helft van de aardappel en ui op.
 - Verdeel de salie en tijm eroverheen.
 - Klop de crème fraiche met de eieren, peper en zout tot een glad geheel en doe dit in de ovenschaal.
 - Doe de geraspte kaas eroverheen en zet dit ongeveer 45 minuten in de oven.
 
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
TIP: Je kunt in plaats van een grote schaal ook kleine porties maken in bijvoorbeeld muffinvormpjes of soufflé bakjes.
									
                    