KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Tomaten gevuld met gehakt volgens Hollands recept

Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Houd u van pittig? Voeg dan wat chilisaus toe aan het rauwe gehakt.
Halveer de tomaten, hol ze uit en plaats ze in een met olijfolie bestreken ovenschaal.
Meng het gehakt met het losgeklopte ei, de sjalotten en tomatenketchup. Wanneer het gehakt te nat wordt, voeg er dan wat paneermeel aan toe. Breng het gehakt op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Verdeel het gehakt in acht gelijke hoeveelheden, rol er ballen van en vul er de tomaten mee. Bestrooi het gehakt met paneermeel en leg op iedere tomaat een klontje boter.
Bak de gevulde tomaten vervolgens in een voorverwarmde oven op 200C, in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de gevulde tomaten met bijvoorbeeld aardappelpuree en snijboontjes.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

greet1

zegt:
Ik probeer dit recept vandaag nog