Recept
« Terug naar recepten
Soesjes met sinaasappelroom
PT45M
Soesjes met sinaasappelroom
Een heerlijk soesjes met sinaasappelroom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soesjes met sinaasappelroom te bereiden
Oven voorverwarmen op 225 graden C.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
In pan 1 dl water aan de kook brengen.
Boter toevoegen en laten smelten.
Zout en bloem toevoegen en blijvenm roeren tot bal deeg ontstaat.
Van vuur af eieren één voor één door deeg roeren.
Met behulp van 2 (kleine) dessertlepels
20 bergjes deeg op bakplaat scheppen.
In midden van oven soesjes in 15 á 20 min. lichtbruin en gaar bakken, na 10 min baktijd oventemperatuur verlagen naar 200 graden C.
Oven uitschakelen en soesjes nog ca 5 min. laten staan.
Soesjes op rooster leggen en laten afkoelen.
Intussen in kom met ruim koud water gelatine ca 5 min. laten weken.
1 sinaasappel goed schoonboenen.
schil eraf raspen.
Sinaasappels uitpersen en 1 1/2 dl sap afmeten.
In pannetje 2 el water aan de kook brengen.
Gelatine goed uitknijpen.
Al roerend gelatine in heet water oplossen.
Sinaasappelsap erdoor roeren en iets lobbig laten worden.
Intussen 1,5 dl slagroom stijfkloppen met 1 el suiker.
Sinaasappelmengsel door vla roeren.
Sinaasappelrasp en slagroom erdoor spatelen.
In koelkast in ca 2 uur laten opstijven.
BEREIDEN:
Soesjes aan zijkant opensnijden.
Sinaasappelroom doorkloppen met mixer of garde en overdoen in spuitzak.
Sinaasappelroom in soesjes spuiten.
Rset van slagroom met rest van suiker opkloppen.
Soesjes over 5 borden verdelen
( waarop reeds nectarine-yoghurtcréme brulée staat ) zie recept Bert allers )
Bestrooien met poedersuiker.
Garneren met slagroom en zilverpillen.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
In pan 1 dl water aan de kook brengen.
Boter toevoegen en laten smelten.
Zout en bloem toevoegen en blijvenm roeren tot bal deeg ontstaat.
Van vuur af eieren één voor één door deeg roeren.
Met behulp van 2 (kleine) dessertlepels
20 bergjes deeg op bakplaat scheppen.
In midden van oven soesjes in 15 á 20 min. lichtbruin en gaar bakken, na 10 min baktijd oventemperatuur verlagen naar 200 graden C.
Oven uitschakelen en soesjes nog ca 5 min. laten staan.
Soesjes op rooster leggen en laten afkoelen.
Intussen in kom met ruim koud water gelatine ca 5 min. laten weken.
1 sinaasappel goed schoonboenen.
schil eraf raspen.
Sinaasappels uitpersen en 1 1/2 dl sap afmeten.
In pannetje 2 el water aan de kook brengen.
Gelatine goed uitknijpen.
Al roerend gelatine in heet water oplossen.
Sinaasappelsap erdoor roeren en iets lobbig laten worden.
Intussen 1,5 dl slagroom stijfkloppen met 1 el suiker.
Sinaasappelmengsel door vla roeren.
Sinaasappelrasp en slagroom erdoor spatelen.
In koelkast in ca 2 uur laten opstijven.
BEREIDEN:
Soesjes aan zijkant opensnijden.
Sinaasappelroom doorkloppen met mixer of garde en overdoen in spuitzak.
Sinaasappelroom in soesjes spuiten.
Rset van slagroom met rest van suiker opkloppen.
Soesjes over 5 borden verdelen
( waarop reeds nectarine-yoghurtcréme brulée staat ) zie recept Bert allers )
Bestrooien met poedersuiker.
Garneren met slagroom en zilverpillen.