KookJij

Schotse eieren

Een heerlijk schotse eieren recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schotse eieren te bereiden

Kook de eieren 6 min.laat ze schrikken en pel ze.Laat de eieren zover afkoelen zodat je ze in de hand kan houden.Wentel de eieren door de bloem.Haal het velletje van de braadworst en verdeel het vlees in 2 stukken.Verpak de eieren in het vlees en maak er een bal van.Klop het laatste ei los met de melk.Wentel de ballen eerst door het eimengsel,dan door paneermeel,weer in het eimengsel en als laatste weer door het paneermeel.Verhit de olie of ver tot 180C. en bak de ballen hierin goudbruin.Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Eet ze warm of koud met tomatenketchup of met een groente naar keuze.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jo van Boxtel

Jo van Boxtel zegt:
Hoi Lambert, in het recept staan 2 eieren. Wat bedoel je met het laatste ei? Is dit een 3e?
Groetjes, Jolanda