KookJij

Sausijzenbroodjes

Een heerlijk sausijzenbroodjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: me, myself, and I
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sausijzenbroodjes te bereiden

Oven voorverwarmen op 200°C, hetelucht op 175°C.
Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat met bakpapier eronder.
Meng het gehakt met het ei, de kruiden en het witbrood, beschuitkruimels of paneermeel.
Als de bladerdeegplakjes ontdooid zijn, vul je ze met een worstje van het gehaktmengsel, bevochtig de randen met water en vouw ze dubbel.
Druk de randen aan met een vork ( je krijgt zo een leuk streepjeseffect)
Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei en prik gaatjes in de bovenkant of maak sneetjes zodat de stoom eruit kan.
Zet ze in de oven, 20-25 minuten en laat ze iets afkoelen voordat je ze gaat eten.

Mijn kookverhaal (Liske Stienen)

Deze gaan er bij mijn gezin in als koek! Lekker bij de lunch, maar ook zeer geschikt als borrelhapje, snijd dan de plakjes bladerdeeg door voordat je ze vult, zo worden het minibroodjes. Ze zijn heel goed van tevoren klaar te maken, maak ze dan tot ze de oven in moeten en op het moment dat je ze nodig hebt hoef je ze alleen maar te bakken. Bewaar ze wel in de koeling!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liske

liske zegt:
Sorry voor de late reactie, ik was met vakantie: staat erbij, 20-25 min. in de oven.
jan willem

jan willem zegt:
Hoelang moet het bladerdeeg in de oven?

Groetjes JW
Jan Willem

Jan Willem zegt:
Ik ga het zeker proberen. Ook met half om half gehakt. Om het niet te droog te maken spekblokjes toevoegen denk ik.
liske

liske zegt:
Beau09, kijk eens bij 'opmerkingen'?
beau09

beau09 zegt:
Als variatie kan je nog toevoegen champignons paprika lente uitjes dit allemaal snijden en door het gehakt mengsel mengen.Vervolgens het bladerdeeg bestrooien met sesam zaad,vervolgens met pizza kaas bestrooien.
Smakelijk.:)
Schaas

Schaas zegt:
Ik maak de sausijzenbroodjes overigens met half om half gehakt. Alleen rund is te droog volgens mij.
Ook heel lekker zijn de HAM/KAAS varianten.






Astrid

Astrid zegt:
Heerlijk, ga ik van het weekend proberen.