Recept
« Terug naar recepten
					
						rilettes van zalm
						PT80M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			rilettes van zalm
Een heerlijk rilettes van zalm recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 80 min
								
								
									Personen:
									8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Frankrijk
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									foppe van mill
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe rilettes van zalm te bereiden
 Snijd 1 sjalot en de winterpeen grof, breng ze tegen de kook aan in 100 ml water met de wijn, de wijnazijn, de tijm en het laurierblad. Breng de bouillon pittig op smaak met zout en peper, laat een halfuur zachtjes trekken. Leg de zalmfilet voorzichtig in de bouillon, laat 5 minuten zachtjes trekken (zorg dat het water niet kookt!). Draai het vuur uit en laat de zalm in de bouillon afkoelen. Snijd de andere sjalot ragfijn. Haal de zalmfilet uit de bouillon en pluis de vis met twee vorken zorgvuldig uit. Klop de boter met de eidooier en de crème fraîche tot een schuimig mengsel. Schep de gekookte zalm, de gerookte zalm en de fijngesneden sjalot er doorheen. Breng de rillettes op smaak met zout, (versgemalen) peper en het citroensap. Laat nog minstens een uur opstijven in de koelkast voor het serveren. Lekker met geroosterd brood.
 
 
									
                    