KookJij

Pizza met kaas en kerstomaatjes

Een heerlijk pizza met kaas en kerstomaatjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 260 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pizza's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Libelle pizza & pasta
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pizza met kaas en kerstomaatjes te bereiden

Los de verkruimelde gist op in het lauwe water. Zeef de bloem met het zout. Maak een kuiltje in het bloemhoopje. Schenk er het gistpapje in. Kneed goed door. Voeg er de olijfolie aan toe. Kneed 10 minuten goed door, tot het deeg elastisch is. Verdeel het in bolletjes van 125g.
Laat ze, afgedekt met een lichtjes vochtige keukenhanddoek, ten minste 3 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op minimaal 250°C. Rol op een met bloem bestoven werkvlak en met een met bloem bestoven deegrol de bolletjes zo dun mogelijk uit. Maak een opstaand boordje door et deeg op een centimeter van de rand stevig met de vinger toppen in de drukken.
Spoel de kerstomaatjes, dep ze droog. Verwijder de kroontjes en snij de tomaatjes in kwartjes. Hak de rozemarijnblaadjes. Vermeng de helft ervan met de cottage cheese, kruid bij met peper en zout. Verwarm 2 eetlepels olijfolie met de rest van de rozemarijnblaadjes. Laat afkoelen. Verdeel de tomaatjes en de cottage cheese over de pizzabodems. Schenk de rozemarijnolie door een fijn zeefje en besprenkel de tomaatjes ermee. Bak de pizza's 3 tot 5 minuten onderaan in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst