KookJij

Recept voor Pittige spruitjesstamppot met spekjes en gebakken kabeljauwfilet

Een heerlijk pittige spruitjesstamppot met spekjes en gebakken kabeljauwfilet recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 585 kCal energie
29 Gram eiwit
20 Gram vet
70 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: spruitjesjanatuurlijk
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Dep de in brede repen gesneden vis droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Strooi de bloem in een diep bord en wentel de repen vis erdoor. Kook de geschilde en in stukken gesneden aardappelen in een laagje water met zout in ± 20 minuten gaar. Kook de schoongemaakte spruitjes ± 5 minuten in water met zout en giet ze af. Verhit 1½ eetlepel van de olie en bak de spekjes knapperig uit. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Fruit de in dunne partjes gesneden ui ± 5 minuten in het bakvet en schep de spruitjes erdoor. Bak ze al omscheppend beetgaar en schep de currypasta erdoor. Verhit gelijktijdig 2 eetlepels van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag, schud de overtollige bloem van de vis en bak de vis rondom lichtbruin en in ± 5 minuten gaar. Giet de aardappelen af en vang het kookwater op. Stamp ze fijn en stamp het spruitjesmengsel en zoveel van het kookwater erdoor zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Verdeel de vis erover en bestrooi met de spekjes. Serveer direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Sorry,ben vergeten te zeggen dat de spruitjes met het spekvet nog 15 min.most stoven :D
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Uit de Telegraaf een dergelijk recept klaargemaakt.
Spekjes op zacht vuur uitgebakken .
De spruitjes 15 min gestoomd.
6 eetl.spekvet in een pannetje gedaan en op zacht vuur 15 min.laten stoven.Vóór het opdienen spekjes erdoor gemengd,wat nootmuskaat en naar believen wat zout erbij (maar dat hoeft niet persé).Gegeten met gekookte krieltjes en een gehaktbal. Niet verantwoord wat betreft vet en koolhydraten...,maar het was lekker!:p:D