Recept
« Terug naar recepten
					
						Perenbeignets met lavandelsuiker
						PT90M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Perenbeignets met lavandelsuiker
Een heerlijk perenbeignets met lavandelsuiker recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Inge Deyck
								
																
									Bereidingstijd:
									 90 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
 - > Nagerechten - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Perenbeignets met lavandelsuiker te bereiden
Vermeng in een bokaal de suiker met de gedroogde lavendelbloempjes. Sluit goed af en  laat minstens een nacht staan.
Zeef de bloem met een snuifje zout. Maak in het midden een kuiltje. Splits het ei en doe de dooiers in het kuiltje. Voeg er de olie en 1 eetlp. lavendelsuiker aan toe. Vermeng met een klopper.
Schenk er in een straaltje de melk bij en klop tot een dik vloeibaar en glad beslag. Dek af en laat 1 uur rusten.
Klop het eiwit stijf met een snuifje zout. Spatel het luchtig door het beslag. Doe er de perenalcohol bij.
Spoel en droog de peren. Verwijder het klokhuis. Snij ze partjes. Dompel ze in het beslag. Bak ze goudbruin in frituurolie van 175°C.
Laat de beignets uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met de rest van de lavendelsuiker.
Serveer ze goed heet.
									Zeef de bloem met een snuifje zout. Maak in het midden een kuiltje. Splits het ei en doe de dooiers in het kuiltje. Voeg er de olie en 1 eetlp. lavendelsuiker aan toe. Vermeng met een klopper.
Schenk er in een straaltje de melk bij en klop tot een dik vloeibaar en glad beslag. Dek af en laat 1 uur rusten.
Klop het eiwit stijf met een snuifje zout. Spatel het luchtig door het beslag. Doe er de perenalcohol bij.
Spoel en droog de peren. Verwijder het klokhuis. Snij ze partjes. Dompel ze in het beslag. Bak ze goudbruin in frituurolie van 175°C.
Laat de beignets uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met de rest van de lavendelsuiker.
Serveer ze goed heet.
                    