KookJij

Ovenschotel met champignons, ui, gehakt en appel

Een heerlijk ovenschotel met champignons, ui, gehakt en appel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ovenschotel met champignons, ui, gehakt en appel te bereiden

Aardappelen schillen en koken, afgieten en met peper en warme melk stampen tot een aardappelpuree.
Uien snipperen, champignons schoonmaken en halveren. Dit samen met het gehakt in hapjespan bakken. Tomatenpuree en paprikapoeder toevoegen even mee laten bakken. Appels schillen, daarna grof raspen of in dunne plakjes snijden. De ovenschaal bekleden met gehaktmengsel.
Gehakmengsel bedekken met de appels.
De aardappelpuree gaat daar over heen.
Klein beetje paneermeel en vlokjes boter toevoegen om een mooi bruin kleurtje te geven.

Mijn kookverhaal (Marjan Wolvers)

In de oven laten grillen ca 15 minuten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan-Willem

Jan-Willem zegt:
Ik heb er ook een rode peper door heen gedaan en het was heerlijk fris van smaak door de appeltjes.