KookJij

mosterdsoep met spekjes, bosui en mascarpone

Een heerlijk mosterdsoep met spekjes, bosui en mascarpone recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: zelf verzonnen
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe mosterdsoep met spekjes, bosui en mascarpone te bereiden

oke nou je begint met het maken met een roux, dat doe je door de boter te laten smelten en uitbruisen en dan de bloem er in garen samen met wat mosterd,

dan doe je beetje bij beetje de bouillon er aan toevoegen goed blijven roeren(elke x als de bouillon is opgenomen er weer wat aan toevoegen tot de gewenste dikte) eventueel nog wat motserd toevoegen

bak ondertussen de spekblokjes/reepjes,,hier hoeft geen boter bij want het \bevat al genoeg vet om zichzelf erin te bakken

snij de bosui in ringen en doe die in een kom, doe je soep er op en maak een quanel van de mascarpone en garneer af met de bieslook

eet smakelijk!!




*het is heel belangrijk dat je de bloem laat garen,dat is wanneer de bloem/boter mengsel aanvoelt als korrelig zand,,, doe je dit niet dan krijg je een "bloemsmaak"en dat is niet lekker

Mijn kookverhaal (Anna van den Berg)

het is een simpel en een makkelijk soepje die je zo klaar hebt,, gewoon als je geen zin hebt om de hele middag te zwoegen in de keuken maar gewoon ff lekker wilt eten en dan weer verder kan gaan met je werk

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

laurent.geukens-blokx@telenet.be

[email protected] zegt:
Bij deze het heerlijke recept van de mosterdsoep met lente uitjes en mascarpone
nelleke

nelleke zegt:
Heb net de soep geproefd en het was heel lekker. Ga het nog een keer maken maar dan zonder spekjes i.v.m. de zoutige smaak. Ik gebruikte grove Dyonmosterd. :)
resser

resser zegt:
wat een uitdagend recept ik ga het zeker maken maar dan met Doesburgse mosterd en wat is quanelle mascarpone en moet dat erin;)
Johan

Johan zegt:
Intussen eens klaargemaakt: viel bij iedereen in de smaak:)
kokkie

kokkie zegt:
leuk dat jullie met mij meedenken,,over de quanelle, je kan het ook met 1 ovaale lepel doen die je even in heet water hebt gehouden en dan in een polsbeweging eentje maken,, het vergt wat oefening maar het is het resultaat zeker waard!
Marina

Marina zegt:
het water loopt mij in de mond. Ga hem aankomend weekend proberen.;)
nelleke

nelleke zegt:
Ik ga het maken! Doe er meteen alle aanpassingen ook in. Bedankt.;)
Huub

Huub zegt:
Eventjes dacht ik dat z/p wellicht "zonder personeel" betekende.Toch nog een aanvulling. Klop twee eierdooiers met zo'n 4 eetlepels room. Meng dat goed met zo'n 4 eetlepels van de soep en gooi alles terug in de pan (behalve de lepels, uiteraard). Als gedufd extraatje kan je er nog een bescheiden borrelglaasje cognac/whisky/armagnac of-wat-je-ook-maar-op-de-plank-hebt-staan in gooien. Geeft wel extra pit!
enilorac

enilorac zegt:
z/p is natuurlijk zout en peper, een quanel is een quenelle, inderdaad te maken met 2 lepels, maar bij de betere kookwinkel is ook een speciale quenelle-tang te koop, zoals een ijsbolletjes tang, maar dan ovaal. Dat werkt een stuk gemakkelijker. Lijkt me wel een smakelijk soepje, naar believen een grote of kleine kom nemen, dus aantal personen tot 6? Eet smakelijk ......:)
Huub

Huub zegt:
Ik zou hier zeker nog een blikje crispy mais bij doen. Het "scheutjeroom" staat niet in de bereiding. Wat is z/p? En wat is de inhoud van een kleine liter? Als 6-persoons maaltijd ziet het er nogal zuinig uit.:o
Johan

Johan zegt:
Denk dat het hier over een quenelle gaat: met 2 soeplepels een peervormige "bal" draaien (cfr.rugbybal) :)
maria1

maria1 zegt:
wat is quanelle mascarpone ?