KookJij

Mierikswortelsaus voor bij vlees en vis (buffet)

Deze frisse saus is bij uitstek geschikt op een buffet om koude vlees- en visgerechten te begeleiden. Ik heb hier vers geraspte mierikswortel gebruikt maar als je die niet kunt vinden kun je natuurlijk ook een potje nemen. Als je de suiker not-done vind kun je die ook weglaten maar realiseer je wel dat in restaurantkeukens en in kant en klare sauzen ook vaak suiker gebruikt wordt. Het geeft toch net die finishing touch.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mierikswortelsaus voor bij vlees en vis (buffet) te bereiden

  1.  Doe alle ingrediënten in een kom en meng het goed door elkaar.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

TIP: Mierikswortel wordt meestal in plastic folie verkocht omdat het snel uitdroogt en daardoor smaak verliest. Bewaar het daarom in een vochtige doek gewikkeld in de groentenla van de koelkast. Als je echt teveel hebt kun je het ook schillen en in de diepvries bewaren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst