KookJij

Kardamon broodjes

Een heerlijk kardamon broodjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 a 10 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Gerecht
  2. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kardamon broodjes te bereiden

Bloem, gesmolten boter, melk, gist, zaadjes kardamon, suiker, zout, mengen tot bal, te dik? Nog een beetje melk er bij en desnoods nog even kneden op een bloem bestoven aanrecht.
30 min laten rijzen, doorkneden, en 24 bolletjes ervan maken. Op een bakblik met bakpapier leggen, weer 30 min laten rijzen.
Bestrijken met losgeklopt ei, in het midden van de oven doen,
10 tot 12 min in een voorverwarmde oven bakken op 220C.

Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)

Soms verzin ik wat, kan ook met andere ingrediënten, zoals:
rozijntjes met kaneel, hartig; met zongedroogde de tomaatjes en geraspte kaas en knoflook, beetje oregano, bedenk het maar, van alles kan en lekker!!!!!! Je kunt er ook een plat brood van maken of stokbrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

carmen

carmen zegt:
Het is ook helemaal niet moeilijk, vroeger was het maar kneden kneden totdat je lam van werd, maar met dit recept is het zo gedaan, heb ze vanmiddag weer gemaakt. Zalig alleen die geur al.
sonyanijntje

sonyanijntje zegt:
Zelf brood bakken is leuk he! :D :D