KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Italiaans brood

Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 1 brood personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Brood moet… zegt Montinac
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Meng het meel, oregano, pijnboompitten en zout in een kom en maak in het midden een kuiltje. Los de verse gist op in een kopje met een beetje lauw water en giet dit samen met 3 dL lauw water en de olijfolie in het kuiltje. Als u instant gist gebruikt, kunt u dit onopgelost bij het meel doen. Kneed alles met een lichte soepele beweging minimaal 10 minuten tot er een gladde, soepele en elastische bal ontstaat. Voeg als het te droog is iets meer vocht toe.
2. Laat het deeg in een kom 60 minuten rijzen op een tochtvrije, warme plek. Dek de kom af met een vochtige doek. Na deze eerste rijs het deeg opnieuw kneden en doorslaan. Vorm van het deeg een ovaalvormig brood en leg deze op een met vetvrije spray bespoten bakplaat. Bestrijk het brood met water en bestrooi het met zeezout. Klein beetje aandrukken. Laat het deeg 45 minuten rijzen tot het twee keer zo groot is geworden. Dek de vorm wel weer af met een vochtige doek en plaats deze op een tochtvrije, warme plek.
3. Verwarm de oven voor op 220 °C. Zet het brood in de voorverwarmde oven en bak het in 35-45 minuten bruin. Haal het brood vanuit de oven meteen uit van de bakplaat laat het op een taartrooster helemaal afkoelen. Het brood is gaar als het bruin is en het hol klinkt wanneer er op geklopt wordt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anoniem

zegt:
gist in melk oplossen melk moet rond de 37 graden zijn
remco

zegt:
Een beetje vreemd dat je er olijf olie door mengt en dan later over vetvrije spray begint ;)

Voor de rest zal het best smaken :p