KookJij
Lees meer Lees minder

Pasta recepten & gerechten

De heerlijkste pastagerechten vind je op deze pagina. De meeste pasta's zijn goed voor te bereiden, dus ideaal als je eters krijgt. Denk eens aan de klassieke spaghetti Bolognese of een pasta met zeevruchten. Eet smakelijk!

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Pastas recepten

    1. Een heerlijk koud pastasalade recept voor bij de barbeque. Uiteraard kan je hem natuurlijk ook gewoon als lunch eten! Ingredienten: Tomaten, Komkommer, Creme fraiche, Paprika, Rode ui, Pasta, Scheut olijfolie, Verse basilicum, Tijm, Oregano, Eventueel zout, peper, chilipoeder
    2. Deze koude macaronisalade is heerlijk salade voor bij de barbecue of om zo te eten tijdens de hete zomerdagen. De smeuïge salade staat in 45 minuten o... Ingredienten: 1 pak macaroni, 2 dikke plakken ham of 1 blikje Smac, 1 potje kleine augurkjes ( niet al te zure), 1 potje zilveruitjes, 1 rode paprika, 1 fles vloeibare fritessaus (of slasaus), evt. peper en zout
    3. Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) met een eigen draai eraan want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 200 gr. Macaroni, 500 gr. Half om half gehakt, gekruid, 250 gr. Schouderham, blokjes, 1 zak Italiaanse groente, 1 zakje Jong belegen kaas, geraspt, 2 theel. Gehakte knoflook, 1 zakje Macaronimix, 1,5 dl. Water

    4. Een keer wat anders dan pasta met tonijn en tomatensaus, een heerlijke saus van creme fraiche Ingredienten: Penne, Tonijn, Champignons, Ui, Creme Fraiche, Zout, Peper, Pijnboompitten, Knoflook, Geraspte (Parmezaanse) kaas
    5. Ingredienten: 450 g tagliatelle of spaghetti, olijfolie, 2 theelepels boter, 2 tenen knoflook, gepeld en in plakjes, ½ bolletje nootmuskaat, vers geraspt, 400 g verse spinazie, goed gewassen en fijngesneden, zeezout en zwarte peper ui...
    6. Ingredienten: 500 gram macaroni (ongekookt), tomatenpuree 1 blikje, blikje Smac, geraspte kaas, ui, zout
    7. Dit is een Pazablipo recept (Pakje, zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 zakje Romige tagliatellesaus (Knorr), 500 gr. Kalkoenfilet, 250 gr. Tagliatelle, ei, 500 gr. Broccoli, 125 gr. Cherrytomaatjes, 2 eetl. Margarine, vloeibaar, 250 ml. Water
    8. Weer wat gemaakt met wat ik in huis had en ook nog lekker geworden. Ingredienten: 300 gram rundergehakt(mag natuurlijk alle soorten gehakt zijn), Zwarte peper uit de molen, heel veel verse geraspte nootmuskaat, ½ citroen waarvan de schil geraspt of een scheutje citroenextract, ½ ei, 100 gram mozzarell...

    9. Ingredienten: 300 g farfalle, 2 groene paprika's in blokjes, 200 g doperwten, 1 sjalotje, 4 tongscharfilets of kabeljauw, 100 g grijze garnalen, gepeld, 2 dl room, 1 eetlp tomatenconcentraat, 50 g gemalen parmezaan, peper, zout, 1/4 v...
    10. Ingredienten: -500 gram elleboogjes macaroni, -500 gram kipfilet in kleine blokjes, -2 uien in blokjes, -1 rode en 1 groene paprika in blokjes, -3 tenen knoflook, fijngehakt, -2 bouillonblokjes, -1 blik tomatenstukjes op sap, -2 blikj...
    11. Ingredienten: 200 gr spinazie, 2 pijlen witloof, 2 sjalotjes, 4 snoeptomaatjes, 250 gr gerookte spekblokjes, peterselie, fijn gehakt, muskaatnoot, peper, rozemarijn, olijfolie, 200 gr beetgare lintpasta
    12. Ingredienten: - 400 g pasta naar keuze (bv. volkoren fusilli), - 700 g broccoli, - 150 g gerookte kipfilet, - 65 gram pijnboompitten, - 1 bakje (=200 g) Blue Band Finesse voor Verrijken (een soort light crème fraîche; 15% vet), - 75 g...
    13. Ingredienten: 1 pak lasagnebladen, (olijf)olie, 2 uien, 4 ons gehakt, 1 pakje gezeefde tomaten, 3 kleine blikjes tomatenpuree, 3 larierblaadjes, boter (om de vorm mee in te vetten), 1 ons (achter)ham, jonge kaas (of oud als je dat lek...

    14. Ingredienten: 4 eieren, 2 uien, 25 gram margarine, 1 theelepel kerriepoeder, 1 el bloem, 2 dl (kook)room, 4 takjes peterselie, 3 sprietjes bieslook, 1 theelepel bouillonpoeder, 2 eetlepels tomatenpuree, zout/peper
    15. Ingredienten: macaroni (half pak), geraspte kaas (1 zakje), 6 eieren, gedroogde peterselie, olie, zout en peper
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Broodje bal met pittige saus
    Broodje bal met pittige saus Categorie Warm
    Dit broodje eten we weleens in de stad, dus heb ik het op mijn manier gemaakt. Ingredienten: 250 gram h.o.h gehakt + 1 eierdooier, 1 kl.eetl. paprikapoeder pikant , 1 kl.eetl. worchestersaus, 1 kleine ui gesnipperd, 1 theel. sambal, zwarte peper uit de molen , paneermeel, 250 gram champignons, 3 grote uien, 1 te
  2. Kabeljauw in de braadzak
    Kabeljauw in de braadzak Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Weer eens wat anders dan kip in de braadzak. Ingredienten: 300 gram kabeljauwfilet of een andere witvis, ½ rode,½ gele,½ oranje paprika , 100 gram champignons, 2 sjalotjes , 1 teentje knoflook, 150 gram sperziebonen in stukjes van1½ cm., ½ blikje tomatenblokjes, 1 eetlepel papr
  3. Macaroni, gegratineerd
    Macaroni, gegratineerd Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) met een eigen draai eraan want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 200 gr. Macaroni, 500 gr. Half om half gehakt, gekruid, 250 gr. Schouderham, blokjes, 1 zak Italiaanse groente, 1 zakje Jong belegen kaas, geraspt, 2 theel. Gehakte knoflook, 1 zakje Macaronimix, 1,5 dl. Water
  4. Thaise roerbakmie
    Thaise roerbakmie Categorie Wokken
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor roerbakmie (Honig), 250 gr. Kastanje champignons, 250 gr. Fijne prei, 150 gr. Roerbakmie (Honig), 500 gr. Rundergehakt, 100 gr. Shiitake, 2 Spaanse pepers, 1 Ui, 1 eetl. Wokolie
  5. Vermicellisoep met ei
    Vermicellisoep met ei Categorie Maaltijdsoepen
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor vermicellisoep (Honig), 250 gr. Verse soepballetjes, 125 gr. Wortel, 3 Lente-uitjes, 2 Eieren, Peterselie
  6. Tagliatelle met broccoli-kip saus
    Tagliatelle met broccoli-kip saus Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje, zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 zakje Romige tagliatellesaus (Knorr), 500 gr. Kalkoenfilet, 250 gr. Tagliatelle, ei, 500 gr. Broccoli, 125 gr. Cherrytomaatjes, 2 eetl. Margarine, vloeibaar, 250 ml. Water
  7. Kippendijen in pittige saus
    Kippendijen in pittige saus Categorie Gevogelte
    Kippendij is net iets malser dan filet. Ingredienten: 4 kippendijen, 1 gele paprika, 125 gram champignons, 1 ui, 1 teentje knoflook, ½ rood pepertje fijn gesneden zonder zaadjes of als je pittiger wilt helemaal erin, 1 flinke kneep tomatenpuree of 1 kl. blikje, 1 blikje tom
  8. Klapper Kip
    Klapper Kip Categorie Vlees
    Een eenvoudig gerechtje van kip met santen op Indonesische wijze gekruid. Ingredienten: 600 gram kippedijen zonder vel en bot in kleine stukken gesneden, 3 eetlepels kokosolie + 1 theelepel sesamolie + 1 eetlepel rijstolie voor de boemboe, 2 grote uien snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 5 kemirinootj
  9. Hollands pannetje, jachtschotel
    Hollands pannetje, jachtschotel Categorie Vlees
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Hollands pannetje jachtschotel (Maggi), 500 gr. Sperziebonen , 500 gr. Varkenshamlap, 300 gr. Spekreepjes, gerookte, 2 Uien, 2 eetl. Olijfolie, 4 dl. koud water
  10. Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!!
    Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!! Categorie Pasta's
    Weer wat gemaakt met wat ik in huis had en ook nog lekker geworden. Ingredienten: 300 gram rundergehakt(mag natuurlijk alle soorten gehakt zijn), Zwarte peper uit de molen, heel veel verse geraspte nootmuskaat, ½ citroen waarvan de schil geraspt of een scheutje citroenextract, ½ ei, 100 gram mozzarell