Recept
« Terug naar recepten
					
						Gebakken aubergines
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gebakken aubergines
Een heerlijk gebakken aubergines recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Gerrie van Rossum
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 à 5 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gebakken aubergines te bereiden
  Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm en strooi er zout over als de aubergine groot is en je er tijd voor hebt (leg dan een kwartier tot half uur een doek of servetten erop en ertussen en verzwaar de boel met een deksel). 
Doe de olijfolie met op 1 theelepel na alle knoflook in een grote, diepe pan (bij voorkeur met anti-aanbaklaag of van gietijzer). Bak op matig vuur. Voeg na 2 minuten de aubergines toe en bak ze onder voortdurend roeren 5-10 minuten, tot iets van de olie die ze geabsorbeerd hebben, weer vrijkomt.
Blijf de aubergines onder voortdurend roeren circa 20 minuten bakken, of tot het vruchtvlees zacht is. Voeg ongeveer 5 minuten voor de aubergines klaar zijn de resterende knoflook toe.
Bestrooi de aubergines met peper en eventueel wat extra (kruiden)zout; garneer ze en serveer direct.
									Doe de olijfolie met op 1 theelepel na alle knoflook in een grote, diepe pan (bij voorkeur met anti-aanbaklaag of van gietijzer). Bak op matig vuur. Voeg na 2 minuten de aubergines toe en bak ze onder voortdurend roeren 5-10 minuten, tot iets van de olie die ze geabsorbeerd hebben, weer vrijkomt.
Blijf de aubergines onder voortdurend roeren circa 20 minuten bakken, of tot het vruchtvlees zacht is. Voeg ongeveer 5 minuten voor de aubergines klaar zijn de resterende knoflook toe.
Bestrooi de aubergines met peper en eventueel wat extra (kruiden)zout; garneer ze en serveer direct.
                    