Recept
« Terug naar recepten
					
						Eendenleverlolly's met bietengelei
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Eendenleverlolly's met bietengelei
Een heerlijk eendenleverlolly's met bietengelei recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									10 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Frankrijk
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									wereldkeuken
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Eendenleverlolly's met bietengelei te bereiden
Maak de eendenlever schoon en draai deze op in de cutter met de boter. Breng op smaak met zout & peper. Vorm van cellofaan kokertjes en zet deze tegen elkaar aan in een ring. Spuit de kokertjes vol met de eendenlevercrème en plaats er een stokje in. Zet de eendenleverlolly’s in de koelkast. Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm de bietencoulis samen met het bietensap. Breng op smaak met suiker, zout en peper. Los de gelatine op in het bietenmengsel en giet het geheel in een litermaat. Haal ondertussen het cellofaan van de eendenleverlolly’s. Als de gelei hangt, de eendenleverlolly’s in de gelei onderdompelen. Direct koelen en als de gelei stevig is nogmaals doorhalen. Eventueel door een zout-en-pepermengsel rollen. 
									
                    