KookJij

Aubergine ovenschotel

Een heerlijk aubergine ovenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aubergine ovenschotel te bereiden

-De aubergine's wassen en in dikke plakken snijden, bestrooien met zout en het vocht eruit laten trekken in 20 minuutjes tijd.
-Aubergine's afvegen met keukenpapier en opzij leggen.
-Intussen de aardappelen wassen en in de schil bijna gaar koken in 15 minuten.
-Afgieten en in plakken snijden (even dik als de aubergine plakken).
-De ui schoonmaken en ook in plakken snijden.
-De tomaten in plakken snijden.
-Het gehakt rul bakken met een beetje olie.
-De gezeefde tomaten erbij doen en goed door laten warmen.
-De blikjes tomatenpuree, bouillonblokjes, oregano, laurier en wijn erbij doen, goed omroeren en op laag vuur met deksel op de pan laten pruttelen.
-Intussen in een ovenschaal laagjes maken, om en om met de aardappel, aubergine, tomaat en ui.
-De olijven in plakjes snijden en bij de gehaktsaus doen, de laurier verwijderen, even proeven en bijkruiden met peper en zout.
-De gehaktsaus over de ovenschaal met aardappel/aubergine/ui/tomaat verdelen.
-De mozarella en geraspte kaas erover verdelen.
-In een voorverwarmde oven van 180C bakken voor 30 minuten.
-Als de kaas te donker word, afdekken met aluminiumfolie.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Lekker met een pittige rucolasalade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst