Recept
« Terug naar recepten
					
						Aubergine ovenschotel
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Aubergine ovenschotel
Een heerlijk aubergine ovenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									monique ottenbros
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Aubergine ovenschotel te bereiden
  -De aubergine's wassen en in dikke plakken snijden, bestrooien met zout en het vocht eruit laten trekken in 20 minuutjes tijd.
-Aubergine's afvegen met keukenpapier en opzij leggen.
-Intussen de aardappelen wassen en in de schil bijna gaar koken in 15 minuten.
-Afgieten en in plakken snijden (even dik als de aubergine plakken).
-De ui schoonmaken en ook in plakken snijden.
-De tomaten in plakken snijden.
-Het gehakt rul bakken met een beetje olie.
-De gezeefde tomaten erbij doen en goed door laten warmen.
-De blikjes tomatenpuree, bouillonblokjes, oregano, laurier en wijn erbij doen, goed omroeren en op laag vuur met deksel op de pan laten pruttelen.
-Intussen in een ovenschaal laagjes maken, om en om met de aardappel, aubergine, tomaat en ui.
-De olijven in plakjes snijden en bij de gehaktsaus doen, de laurier verwijderen, even proeven en bijkruiden met peper en zout.
-De gehaktsaus over de ovenschaal met aardappel/aubergine/ui/tomaat verdelen.
-De mozarella en geraspte kaas erover verdelen.
-In een voorverwarmde oven van 180C bakken voor 30 minuten.
-Als de kaas te donker word, afdekken met aluminiumfolie.
  
										-Aubergine's afvegen met keukenpapier en opzij leggen.
-Intussen de aardappelen wassen en in de schil bijna gaar koken in 15 minuten.
-Afgieten en in plakken snijden (even dik als de aubergine plakken).
-De ui schoonmaken en ook in plakken snijden.
-De tomaten in plakken snijden.
-Het gehakt rul bakken met een beetje olie.
-De gezeefde tomaten erbij doen en goed door laten warmen.
-De blikjes tomatenpuree, bouillonblokjes, oregano, laurier en wijn erbij doen, goed omroeren en op laag vuur met deksel op de pan laten pruttelen.
-Intussen in een ovenschaal laagjes maken, om en om met de aardappel, aubergine, tomaat en ui.
-De olijven in plakjes snijden en bij de gehaktsaus doen, de laurier verwijderen, even proeven en bijkruiden met peper en zout.
-De gehaktsaus over de ovenschaal met aardappel/aubergine/ui/tomaat verdelen.
-De mozarella en geraspte kaas erover verdelen.
-In een voorverwarmde oven van 180C bakken voor 30 minuten.
-Als de kaas te donker word, afdekken met aluminiumfolie.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Lekker met een pittige rucolasalade.
									 
                    





 
					