Recept
« Terug naar recepten
					
						Appeltjes uit de oven onder een dekentje van kruidkoek
						PT25M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Appeltjes uit de oven onder een dekentje van kruidkoek
Een heerlijk appeltjes uit de oven onder een dekentje van kruidkoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Yvonne Frencken
								
																
									Bereidingstijd:
									 25 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Dieet & Slank - Nagerecht
 - > Dieet & Slank - Overig
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Baksels :  Herfst 2005
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Appeltjes uit de oven onder een dekentje van kruidkoek te bereiden
 Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.
Schil de appels en steek de klokhuizen er met een appelboor uit.
Knip de abrikoosjes in kleine stukjes. Verkruimel de plakjes kruidkoek in de keukenmachine.
Meng de abrikoosjes met een kwart van de kruidkoek en de gemberjam.
Vul de appels met dit mengsel.
Vet een kleine ovenschaal in en zet de appels er naast elkaar in.
Hak de hazelnoten grof en meng ze met de boter door de rest van de kruidkoek.
Verdeel dit mengsel over de appels.
Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de appels in 50-60 minuten gaar met een knapperig bruin korstje.
 
										Schil de appels en steek de klokhuizen er met een appelboor uit.
Knip de abrikoosjes in kleine stukjes. Verkruimel de plakjes kruidkoek in de keukenmachine.
Meng de abrikoosjes met een kwart van de kruidkoek en de gemberjam.
Vul de appels met dit mengsel.
Vet een kleine ovenschaal in en zet de appels er naast elkaar in.
Hak de hazelnoten grof en meng ze met de boter door de rest van de kruidkoek.
Verdeel dit mengsel over de appels.
Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de appels in 50-60 minuten gaar met een knapperig bruin korstje.
Mijn kookverhaal (Yvonne Frencken)
Serveer de appels warm met slagroomijs, vanillevla of slagroom
									
                    