Recept
« Terug naar recepten
					
						Aardappelpuree met gekaramelliseerde sjalotjes
						PT25M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Aardappelpuree met gekaramelliseerde sjalotjes
Een heerlijke variatie op aardappelpuree. Heerlijk bij gebakken vis.
            
            
					
									Recept van:
									Petra Wiggers
								
																
									Bereidingstijd:
									 25 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Aardappelpuree met gekaramelliseerde sjalotjes te bereiden
- Schil de sjalotjes en snipper deze fijn. Schil de aardappelen en snij deze in kleine stukken.
- Fruit de sjalotjes onder voortdurend roeren in ± 5 minuten in de olijfolie. Strooi er dan de suiker over en roer die er goed door. Dek de pan af en laat de sjalotjes of laag vuur - onder af en toe roeren - lichtbruin en zacht worden. Pureer de sjalotjes daarna kort samen met de room met de staafmixer.
- Stamp de gekookte aardappelen fijn en roer de sjalotjes met de room erdoor. Maak de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Klop de puree luchtig op met een garde.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Ik heb dit gisteren gemaakt bij gebakken tonijn met citroensaus met peultjes en taugé. Echt een succes!
									 
                    




 
					
