KookJij
Lees meer Lees minder

Vraagbaak

Opzoek naar goede tips, kooktechnieken, inspiratie en colums? Elke week worden er diverse nieuwe items toegevoegd.

Hobbykok? Waarom werk je dan niet in de horeca?

Hobbykok? Waarom werk je dan niet in de horeca?

Datum: 25 juni 2013 Categorie: Wist je dat?, Algemeen, Vraagbaak Reacties: 6

Vaak krijg ik de vraag waarom ik niet in de horeca werk. Dit omdat ik gek ben op koken en bakken. Mijn reden hiervoor is, ik wil geen "productie" werk doen als het op eten maken aankomt, en ik wil niet werken op tijden dat andere mensen vrij zijn (en dan bedoel ik voornamelijk de feestdagen). Met de feestdagen ben ik liever bij mijn gezin en familie. Nou zal je wel denken, waar gaat dit heen? Waar het heen gaat, ik ben eigenlijk wel benieuwd of het zelfde jullie wel eens gevraagd wordt en wat dan jullie antwoorden zijn. Maar dat is niet het enige, ben ook heel benieuwd naar wat jullie zoal maken in de keuken. En dan doel ik op maken van nieuwe dingen. Dat wil zeggen, zelf recepten bedenken. De reden dat ik dit vraag en hier benieuwd naar ben is omdat bij ons regelmatig de vraag "wat gaan we eten" met als antwoord "weet ik niet?" gesteld wordt. Vaak kijk ik dan wat er in huis is en ga daar mee aan de slag. 9 van de 10 keer komt hier een heerlijk gerecht uit voort. Soms zijn de combinaties misschien wel een beetje raar, maar overheerlijk. Meestal zijn het...

Lees meer...

Rice Pudding - Rijstpap

Datum: 13 juni 2013 Categorie: Even voorstellen.., Vraagbaak, Eten en Drinken Reacties: 1

Ik ben al lang opzoek naar blikken van rice pudding/rijstpap, vroeger was het bij Aldi Amsterdam te koop, maar naar aanleiding van een brief van Aldi dat dit produkt uit het assortiment is, ik kan het nergens vinden, heel vreemd, weet iemand waar ik kan blikken van rice pudding/rijstpap zou kunnen kopen in Amsterdam?? Bedankt. By: Wilby...

Lees meer...

Snijden van vlees en groenten

Datum: 25 februari 2013 Categorie: Kooktechnieken, Tips, Wist je dat?, Oproepjes, Vraagbaak Reacties: 7

Ik zit nu al een tijdje bij een kookclub in Assen. Nu verbaas ik mij regelmatig over de manieren hoe mensen hun ingredienten snijden. Je ziet mensen die het goed kunnen en mensen die eigenlijk met gevaar voor eigen handen bezig zijn. Zo doende ben ik eens gaan zoeken op het internet en zag dat er tal van leuke en informatieve filmpjes op YouTube staan hoe je nou goed en veilig kunt snijden. Zelf snij ik mijn ingredienten op de manier als in onderstaand filmpje. Tevens ben ik benieuwd naar hoe jullie nou je ingredienten snijden en of je nog tips hebt voor de mensen die er wat minder mee hebben. http://www.youtube.com/watch?v=MVLMbPyqSWw...

Lees meer...

Een humeurtje

Datum: 7 februari 2013 Categorie: Wist je dat?, Algemeen, Vraagbaak, Column Reacties: 3

Gisteren was ze op bezoek. En niet voor even, nee, bijna de ganse dag.
In het dagelijks leven kan ik goed met haar overweg, ik ken haar al zo lang als ik mij kan herinneren.
Ze is doorgaans een behulpzaam, opgewekt en empatisch persoon. Maar toen ik haar in die donkere, bruine ogen keek, zag ik het al. Dat belooft niet veel goeds.

Lees meer...

Diverse paella met veel vis

Datum: 24 januari 2013 Categorie: Kerstverhalen 2010, Vraagbaak, Eten en Drinken Reacties: 0

Ik ben een vis liefhebber door en door, en van plan binnenkort een goede paella klaar te maken. Nu wil ik veel verschillende soorten vis gebruiken, prijs is niet echt een issue. Ik zoek naar een recept voor een mooie uitgebreide paella met zoveel vis en zeevruchten als er maar in kan. Ik dacht zelf aan onder andere zeeduivel, pieterman en poon. Enige en alle suggesties zijn welkom, vast bedankt! By: Lullaby...

Lees meer...