KookJij

Toetje

Datum: 3 februari 2016 Categorie: Column Reacties: 3

Ze is gek op zoet, zacht, vla, yoghurt, kwark en lekkere smaakjes. Het dekseltje eraf, likken. En dan vol overgave de inhoud naar binnen lepelen. Maar eerst het bord leeg, dan pas het toetje, luidt het credo. Dus doet ze iedere keer ijverig haar best om bij de beloning te komen. En dan geniet ze. Dat zie je.

Daarom kopen we op de markt toetjes in de aanbieding. Ze helpt met kiezen. Thuis mag ze er gelijk een. Smullen! Met glinsterende ogen. En zó op! Veel later nog één. Want het is toetjesdag. Er liggen er nog genoeg in de koelkast. Zie dat kind eens smullen. Maar ook een boterham, beschuit of kop soep gaan vlot naar binnen. En van soep hield ze niet! En als alles op is: het toetje. We genieten allemaal. Het buikje is rond. Nu nog grondig tandenpoetsen want al dat zoet... Maar ook dat doet ze voortreffelijk: met stralende ogen!

Wat een (toetjes)dag!

Cor Snijders

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Een pracht van een verhaal, wat in vele gezinnen voorkomt. Zelfs onze sloebers kijken uit om het laatste van het potje yoghurt uit te likken.
mia Elsjan

mia Elsjan zegt:
Zo zie je waar zachtheid in te vinden is...geweldig !!
Tanja Hermens

Tanja Hermens zegt:
Hele leuke blog, mooi beschreven hoe ze daar van geniet ! En daar geniet je zelf dan ook weer zo van, die stralende ogen :-)

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten