KookJij

Rooie brommer

Datum: 13 augustus 2010 Categorie: Wist je dat?, Column Reacties: 3

Ha An,

Ja, die rooie brommer. Weet je nog? Ik kreeg hem als afdankertje van mijn nichtje, die hem vakkundig op had laten voeren door haar broer. In mijn herinnering scheurden we er met gemak 80 kilometer per uur mee. Als er ooit een brommer is geweest die een standbeeld verdiend heeft, dan was het wel mijn rooie Sparta. Wat een avonturen hebben we er mee beleefd. In veel oude verhalen die we nog wel eens willen oprakelen speelt die rare brommer een hoofdrol. Een van de leukste herinneringen blijft natuurlijk ons tochtje naar Amsterdam. We hadden onze zinnen gezet op een avondje stappen in Amsterdam. Wetende dat onze ouders daar niet gelukkig van werden, had jij een veilige afspraak gemaakt met je tante, waar we gezellig een weekendje gingen “logeren”…….

Dat mocht en wij, hup, op weg. Maar, welke weg? Ergens bij Bussum waren we die volledig kwijt tot we eindelijk een bord “Amsterdam” tegenkwamen. Wat een opluchting! Toen we een poosje over het luxe brede fietspad scheurden, begon het op te vallen dat er wel erg veel auto’s naar ons toeterden, waardoor we ons in eerste instantie erg vereerd voelden. We zwaaiden dus vrolijk vanaf onze “rooie” terug naar al die vriendelijke automobilisten. Weet je nog? Totdat we begonnen te twijfelen. Ze toeterden immers wel erg vaak……

Ik weet niet meer wie van ons als eerste tot de conclusie kwam dat we over de vluchtstrook van de snelweg reden. Oeps, dat was schrikken en na druk overleg dachten we dat het ook echt niet kon en besloten weer om te keren………..terug naar Bussum.
Het werd een hilarisch weekend, daar in Amsterdam. Ik denk dat jouw tante achteraf enorme spijt heeft gehad dat ze ons te gast had.

Ach, het is maar een van de vele herinneringen aan mijn rooie brommertje. Prachtige herinneringen, dat wel, want wat hebben we een plezier van en met het ding gehad. Misschien moeten we binnenkort maar eens zo’n tochtje maken. Je weet wel, ze bieden ze wel eens aan, tochtjes op een solex. Want als jouw latere solex had kunnen praten……
Doen? Als ik terug ben uit Griekenland?

Dikke kus,

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Misja

Misja zegt:
Allemaal heel leuk, maar...heeft dit iets met koken te maken? Dames, blijf toch eens bij de les en ga elkaar brieven schrijven of mail elkaar.
Anna

Anna zegt:
Beste Misja,
Niet ALLE columns hoeven perse met koken/eten te maken hebben.
Het doel is om de gebruikers wekelijks te voorzien van een stukje leesvoer. Helaas kunnen we het niet iedereen naar de zin maken, blijkt.
Groet,
Anna.
nicoline

nicoline zegt:
Ach Misja, er is geen enkele verplichting om de column te lezen als het je niet boeit.:D,

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten